RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Patru cazuri de meningită la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, de la începutul săptămânii

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, de la începutul săptămânii, au fost înregistrate patru cazuri de meningită, două dintre acestea fiind în stare foarte gravă.

Managerul spitalului, Florin Roșu, a atras atenția că meningita poate fi tratată în proporție de 98%, dar dacă nu se apelează la un cadru medical specializat, copiii pot rămâne cu sechele majore:

Florin Roșu: Primul caz, cu antecedente de afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, este al unei fetițe transferate de la Bacău, ajunsă în stare gravă – respirație spontană, neintubată și stabilă hemodinamic. În urma investigațiilor, pacienta a fost confirmată și cu Sars cov-2. S-a decis transferul la Spitalul Clinic pentru Copii Sf. Maria, pentru continuarea terapiei și trataentului. Al doilea caz, este al unui copil de 5 ani, nevaccinat împotriva meningococului. Pacientul este internat pe secția Covid, fiind depistat pozitiv. Meninguta este o boală tratabilă și asta se întâmplă în proporție de 98%. Din păcate, ignorarea simptomelor, tratamentul după ureche pot agrava starea pacientului, astfel încât prognosticul să devină unul nefavorabil.

radio iasi

  

Related posts

MAE: Autorităţile elene au actualizat o serie de condiţii de intrare pe teritoriul Greciei

Redacția

Cum se construiește în trei ani un spital pentru copii? Interviu cu fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu (Video)

Redacția

Florin Cîțu: În zonele cu număr mare de cazuri, dacă sunt locuri libere, am cerut să se poată vaccina persoane din etapa a III-a

Redacția
Încarcă...