RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

(P) Echipele din Scottish Premier League pe care trebuie să le urmărim în acest sezon!

Celtic a câștigat în 2016 cel de-al 47-lea titlu de campioană a Scoției. Formația din Glasgow mai are în palmares și 51 de cupe naționale. 

Însă cea mai mare performanță din istoria clubului datează din 1967, atunci când Celtic a câștigat Cupa Cupelor (Liga Campionilor), fiind prima echipă Britanică care reușește să ridice prestigiosul trofeu continental. Cu siguranță, și în acest sezon, Celtic va fi principala favorită la câștigarea campionatului.

The Old Firm

  

Eterna rivală a celor de la Celtic este o altă formație din Glasgow, Rangers Football Club. Cele două cluburi au câștigat împreună nu mai puțin de 101 dintre cele 126 de ediții ale competiției. Rangers este echipa care se poate lăudă cu cele mai multe titluri în Scoția, 54 la număr, dar și cu cele mai multe cupe – 60.

Rangers fost unul dintre cele 11 cluburi care au fondat liga de fotbal scoțiană în 1872 și a rămas în prima ligă până când echipa a fost falimentată la finalul sezonului 2011–12. Totuși, echipa a fost preluată de către alți investitori și a fost nevoită să înceapă din liga a patra. Cu toate acestea, după patru ani de așteptare, Rangers a revenit în Premier League și este gata să se lupte din nou la titlu cu eternii rivali.

Cele două cluburi din Glasgow s-au duelat de 401 de ori. Rangers a câștig 159 dintre partide, Celtic 145, iar 97 s-au încheiat la egalitate.

Aberdeen

Aberdeen a încheiat sezonul cu numărul 102 în Scoția Premier League pe poziția secundă, la fel ca și în cazul precedentei campanii. Băieții lui Derek McInnes au trecut de două tururi preliminare în Europa League, eliminând în mod neașteptat formația croată Rijeka, însă au fost răpuși de o echipă necunoscută din Kazakhstan.

Hearts of Midlothian

Hearts este surpriza plăcută a sezonului trecut. Formația din Edinburgh a retrogradat în liga secundă în 2014, moment în care și-a schimbat patronatul. Ann Budge, fostă specialistă în IT, a preluat echipa și a reușit să o redreseze încă din primul sezon. Hearts a câștigat Scottish Championship cu 7 meciuri înainte de final, câștigând 29 din cele 36 de partide ale campaniei, marcând 96 de goluri și încasând numai 26.

Antrenorul Robbie Neilson și-a făcut un renume după ce formația sa a adunat 91 de puncte, însă conducerea a ridicat în mod drastic ștacheta. Obiectivul impus pentru următorul sezon era clasarea în primele 6 poziții din Premier League, urmând ca peste doi ani de zile echipa să revină în cupele europene.

Neilson a depășit din nou așteptările și a produs șocul anului. Hearts a terminat pe poziția a treia și a prins ultimul loc pentru accederea în calificările Europa League.

Așteptări

Celtic nu pare să aibă rival nici în următorul sezon de Premier League, însă după episodul Leicester City, ne putem aștepta la orice. Deși Aberdeen nu pare capabilă să-și depășească statutul de vice-campioană nici în acest an, Hearts ar putea să ne surprindă iarăși, pentru al treilea al la rând.

Cel mai probabil, Rangers nu este pregătită să atace titlul, însă confruntările Old Firm vor reprezenta dispute de totul sau nimic pentru albaștri. Odată cu revenirea lui Rangers în liga de top, putem spune că acțiunea din prima ligă scoțiană s-a reactivat și este gata să renască și interesul fanilor de pe întregul mapamond.

 

 

Related posts

Pășcăneni pe podium la competiții de șah

Oana Cordoneanu

CSM Pașcani pe urmele naționalei! 6 goluri încasate în restanța de la Rădăuți!

Marius Parteni

Simona Halep se retrage de la Miami, Charleston și Billie Jean King Cup: „RMN-ul a arătat, din nefericire, o ruptură musculară”

Redacția
Încarcă...