RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ordin al Ministerului Muncii: Angajatorii sunt obligați să-și informeze noii salariați sub 45 de ani cu privire la Pilonul II de pensii

Toți angajatorii din România sunt obligați, începând cu data de 19 iulie 2021, să își informeze noii salariații cu vârsta până în 45 de ani în legătură cu aderarea la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II). Modificarea legislativă, adoptată la cererea administratorilor fondurilor de pensii, vizează în principal conștientizarea salariaților aflați la primul loc de muncă, respectiv cei care au obligația legală de a-și alege fondul de pensii de Pilon II în primele 4 luni de la intrarea în piața muncii.

  • Vezi în articol documentul de informare făcut de administratorii de pensii pentru a ușura această nouă sarcină administrativă pentru angajatori.

Asociția pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), care reprezintă administratorii fondurilor de pensii private, a anunțat miercuri că “noua obligație pentru angajatori este dată de Ordinul nr. 585 / 2 iulie 2021 privind modificarea și completarea modelului-cadru al contractului individual de muncă, prevăzut în anexa la Ordinul ministrului muncii și al solidarității sociale nr. 64/2003, care a fost publicat în Monitorul Oficial numărul 712, Partea I, în data de 19 iulie 2021”

“Astfel, la litera M punctul 4, după litera c) se introduce o noua literă, litera c¹),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Ce spun liberalii despre demisia lui Cîţu. Stolojan: „A luat singura măsură raţională”. Bode: „Îmi doresc un leadership adevărat, nu pariuri riscante”

Redacția

Drulă, săgeţi către şeful PNL: Cîţu mi-a sugerat să renunţăm la transportul public de călători pe calea ferată

Redacția

Ministerul Muncii: 3.012 contracte de muncă ale unor cetăţeni ucraineni, înregistrate în Revisal până în prezent

Redacția
Încarcă...