NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Opoziția încearcă să pună mâna pe Consiliu Local, într-un mod josnic

Situație scandaloasă astăzi, în Consiliul Local! Consilierii din grupul PSD, din care face parte și Sorin Olariu de la PMP, încearcă să obțină majoritatea în Consiliul Local, împotriva voinței cetățenilor, exprimată prin vot în urmă cu doar 2 luni de zile.

Mai exact, în ședința de Consiliu Local ce a avut loc astăzi, aleșii locali au avut pe masă două proiecte de hotărâre prin care se lua act de demisiile lui Claudiu Bodoașcă și a lui Alexandu Dandu, etapă importantă pentru validarea următorilor consilieri locali de pe lista de supleanți ai liberalilor: profesorul Monica Pleșcan și inginerul Mihai Vârlan.

Cum prin demisiile celor doi liberali, majoritatea în Consiliu Local a revenit alianței PSD – PMP, 9 voturi față de doar 8 ale alianței PNL – Pro România,  pentru ca cele două proiecte prin care se ia act de demisii să treacă trebuiau 10 voturi. Cu acest avantaj tactic, în loc să dea exemplu de colegialitate și de respect față de votul cetățenilor exprimat în 27 septembrie, consilierii din alianța PSD – PMP s-au abținut de la votul celor două proiecte.

Singura explicații a acestei atitudini a fost dată de către consilierul social democrat Mihai Dediu, care a pozat în a fi deranjat că ședința se desfășoară în mediul on-line.

  

„Motivat de faptul că această ședință continuă în acest format, mă abțin de la acest proiect”, a spus Mihai Dediu.

După aceste două proiecte, Mihai Dediu a uitat de faptul că e deranjat de mediul unde se desfășoară ședința și a votat la alte proiecte de hotărâre.

Conform Codului Administrativ încetarea mandatului de consilier local, respectiv de consilier judeţean, în cazul demisiei, se constată în prima şedinţă a consiliului desfăşurată după apariţia evenimentului şi în baza demisiei scrise înaintate secretarului general al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, primarului, preşedintelui de şedinţă, preşedintelui consiliului judeţean, după caz. Hotărârea consiliului prin care se ia act de demisie şi se declară vacant locul consilierului local, respectiv judeţean, se comunică de îndată judecătoriei competente să valideze mandatul supleantului.

Lămuriri față de această situația va aduce prefectul județului căruia îi va fi comunicată întreaga documentație rezultată în urma votului, după cum a anunțat președintele de ședință, consilierul liberal Cătălin Conache.

Advertisements

Related posts

Bataie pe plombarea drumurilor din judet

Redacția

Proiectul privind contractul de delegare către ARSACIS și ApaVital retras de pe ordinea de zi pe motiv că negocierile nu au fost concludente. Un consilier local nu a primit dreptul de a participa la negocieri

Răzvan Grecu

Veşti bune pentru şoferii păşcăneni. În toamnă ar mai putea fi asfaltate trei străzi!

Răzvan Grecu
Încarcă...