NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PSD și Sorin Olariu de la PMP au anulat premierea cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie, festivitățile de Ziua Națională a României și cadourile de Crăciun pentru elevii speciali!

Un eveniment cu tradiție în Municipiul Pașcani, a fost astăzi anulat prin votul consilierilor din grupul PSD, din care face parte și Sorin Olariu de la PMP. Este vorba despre premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

În ședința ordinară de Consiliu Local care a avut loc astăzi, pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre prin care se asigura finanțarea a trei evenimente: depunerea de coroane la monumentele eroilor cu ocazia Zilei Naționale a României, aniversarea cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsătorie programată tot pe 1 Decembrie și alocarea a 12.700 lei pentru cadouri de Crăciun oferite elevilor de la Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Supărarea celor din grupul PSD a venit după ce propunerea lor de a organiza un eveniment online, pentru copii, nu a fost adoptată. Consilierul Gabriela Nedelcu a propus să fie alocați 50.000 de lei pentru organizarea unui concurs de desene, iar câștigătorii acestuia să primească dulciuri și tablete.

„Așa cum am făcut de 1 Iunie un concurs de desene online, se poate face un concurs online de dacest fel. Absolut toți copiii participanți vor primi un pachet cu dulciuri și prin tragere la sorți se pot da premiul I, premiul II și premiul III tablete sau alte dispozitive, cărți, stick-uri, ce considerați dumneavoastră. Dar eu cred că pentru copiii pășcăneni, Moș Crăciun trebuie să vină”, a spus Gabriela Nedelcu, consilier local din partea PSD.

  

Propunerea a primit 9 voturi, toate din grupul PSD, cei de la PNL și Pro România abținându-se de la vot, astfel că nu a trecut deoarece avea nevoie de 10 voturi, conform președintelui de ședință Cătălin Conache.

Primarul Marius Pintilie  a explicat că există în proiectul de hotărâre finanțarea cadourilor pentru copiii de la Școala Specială și aniversarea cuplurilor ce au împlinit 50 de ani. În acest context Pintilie a solicitat ca proiectul să fie adoptat.

„Avem trecut cadouri de Crăciun pentru copii de la Școala Specială. Deci, evenimentul important în viața copiilor, Crăciunul, nu a trecut neobsevat de administrația locală. Rugămintea mea este, dacă doriți să se întâmple aceste evenimente, votați pentru. Mai avem pe lângă cadourile pentru copii și aniversarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Eu fac un apel la dumneavoastră să fiți raționali și să înțelegeți că aceste evenimente trebuie să se întâmple în comunitatea noastră”,  a explicat primarul Marius Pintilie.

Cu toate că a invocat nevoia copiilor de a primi cadouri de Crăciun, Gabriela Nedelcu împreună cu ai săi colegi de partid și cu Sorin Olariu de la PMP, au blocat proiectul de hotărâre votând împotrivă sau refuzând să-și exprime votul, cazul lui Olariu.

Astfel, de 1 Decembrie nu se vor mai organiza depuneri de coroane la monumentele eroilor de Ziua Națională și nu vor mai fi felicitate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Advertisements

Related posts

Lista proiectelor europene pe care administrația locală și le propune spre implementare în următorii ani. 360.000 lei este suma alocată pentru consultanță!

Răzvan Grecu

Cum vrea Guvernul să promoveze alimentația sănătoasă în școli

Redacția

Insula păcălelilor! Ocolul Silvic a autorizat din anul 2019 tăiere sălciilor din parc

Marius Parteni
Încarcă...