RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Operațiune sustenabilă: Caii înlocuiesc utilajele într-o pădure britanică / Animalele de tracțiune extrag copacii bolnavi sau prăbușiți

Caii înlocuiesc utilajele grele în Fforest Fawr, în apropiere de orașul Cardiff din Țara Galilor, transmite agenția de presă SWNS.

Organizația Natural Resources Wales a decis să folosească animalele de tracțiune deoarece operațiunea este sustenabilă. Caii sunt folosiți pentru extrage copacii prăbușiți sau pe cei bolnavi, care sunt eliminați. Impactul asupra mediului, în special asupra altor plante și a solului, este unul minim.

„Transportarea lemnului din păduri cu ajutorul cailor se practică de mii de ani și este încă o metodă viabilă și durabilă de exploatare a lemnului”, a transmis Natural Resources Wales.

Organizația a folosit cai și în alte păduri. Soluția aleasă este privită cu simpatie de către publicul larg. Numărul turiștilor din zonă a crescut datorită cailor.

  Utilajele grele amenință solul la nivel mondial

Greutatea tot mai mare a vehiculelor folosite în agricultură și în alte activități umane distruge solul, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Suedia și Elveția. Pământul poate suporta doar o anumită presiune, transmite publicația The Conversation. Dacă aceasta este depășită, devine compactat cronic și își pierde calitățile, cu efecte profunde asupra ecosistemelor.

Solul conține pori și mici „artere” care permit aerului și apei să circule prin ele.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

O imensă reţea de oraşe antice a fost descoperită în Amazonia

Redacția

Va fi înființat un departament de monitorizare și evaluare a PNRR, anunță premierul Nicolae Ciucă

Redacția

Aryna Sabalenka și întrebările la care nu va răspunde la Wimbledon 2023

Redacția
Încarcă...