NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu susține că proiectul de amenajare a noului cimitir este nelegal! În 2018 l-a votat, acum amenință voalat cu reclamații!

Amenajarea unui nou cimitir în Pașcani a fost decisă de Consiliul Local în primăvara anului 2000. În 2018, consilierii locali au aprobat în unanimitate proiectul noului cimitir și valoarea lui, acum însă un consilier local susțină că acesta este nelegal, deși l-a votat.

Subiectul a fost discutat în dezbaterea publică a listei de investiții pentru anul 2021, document pe care se află bugetată și această investiție. Romel Vântur, unul dintre pășcănenii care s-a înscris la cuvânt, a atras atenția că în spațiul public un consilier local susține că investiția încalcă legea cimitirelor.

„La cimitirul nou. Trecând peste toate problemele personale, domnul Olariu a ridicat de mai multe ori problema că există niște legi care nu ar permite amenajarea acestuia atât datorită vecinătăților, cât și de nevoia unor zone de protecție între cimitir și casele oamenilor. S-a verificat totuși legislația care reglementează înființarea și funcționarea cimitirelor. Vă dați seama, dumneavoastră începeți lucrarea și după aceea apare o reclamație,” Romel Vântur, cetățean al Municipiului Pașcani.

De partea cealaltă, primarul Marius Pintilie a replicat că este nevoie de un nou cimitir și că nu poate să-și imagineze că Primăria poate implementa o astfe de investiție fără a avea toate autorizațiile.

  

„Am înțeles ce spuneți. Sper să nu fie niciun fel de probleme pentru că, vă dați seama, avem nevoie și de cimitir și nici nu pot să-mi imaginez că Primăria poate să facă o lucrare fără toate autorizațiile,” a răspuns primarul Marius Pintilie.

În discuție a intervenit și consilierul local Sorin Olariu care a susținut că legea cimitirelor nu este respectată în proiectul de amenajare a noului cimitir.

„O rugăminte dacă tot s-a adus în discuție cimitirul. Vreau să vă rog să studiați legea cimitirelor din 2015 și să vedeți că de fapt proiectul și tot ce e acolo nu e conform cu legea. Vă recomand, știți de ce, pentru că după aia veți ajunge în situația în care să vă treziți că proiectul e blocat și să spuneți că nu știți cine e vinovat. Eu atâta am vrut să fac, o recomandare,” a spus Sorin Olariu, consilier local din partea PMP.

Pentru a lămuri presupusele problemele de legalitate, primarul Pintilie l-a invitat pe Olariu la o discuție publică cu funcționarii de la Compartimentul de Investiții, astfel încât aceste supoziții să fie lămurite.

„Pot să fac și eu o recomandare, domnule Olariu? Vă aștept la Primărie când doriți dumneavoastră. Uitați dacă vreți într-o întâlnire publică. Îi chemăm pe cei de la investiții și punem proiectul pe masă. Asta vreu să vă zic: haideți să lucrăm împreună. Transparență 100%,” a răspuns primarul Marius Pintilie.

Discuția s-a încheiat cu o amenințare voalată a lui Olariu, care a promis că el nu va face nicio reclamație, transmițând însă că sunt alte persoane în acea zonă care o pot face.

„Eu vă asigur că nu am să fac nicio reclamație, dar sunt persoane acolo care pot să facă,” a amenințat voalat Sorin Olariu, consilier din partea PMP.

În 2018, în 29 noiembrie, același proiect de amenajare a noului cimitir a fost votat și de Sorin Olariu pentru a fi implementat, deși putea să se abțină de la vot sau să voteze împotrivă, având în vedere dubiile sale privind legalitatea sa.

Advertisements

Related posts

Primarul municipiului Pașcani revine la muncă, din 17 februarie

Marius Parteni

Războiul redevenței la final. Judecătorii vor lua decizia peste două săptămâni!

Răzvan Grecu

Iluminatul şi praful de pe străzi, probleme semnalate de cetăţeni la audienţe

Ema Roman
Încarcă...