NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

În ce stadiu sunt toate autostrăzile planificate spre Moldova

Trei mari autostrăzi sunt în prezent planificate conform MasterPlanului către Moldova, iar o a patra – Autostrada Nordului – care nu apare în strategia convenită cu Comisia Europeană, a apărut din nou în discursul politicienilor. Toate cele patru proiecte sunt în diferite stadii de implementare, a explicat la audierea din Parlament, ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode.

„Autostrada Unirii” – A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni

„Pe tronsonul Tg. Mureș – Tg. Neamț avem în derulare contractul de revizuire și completare Studiu de Fezabilitate, cu termen de predare septembrie 2020. Avem finanțarea asigurată în buget. După predare vom avea 4 luni termen pentru obținerea avizelor și acordurilor”, a declarat la audierea sa în Parlament, ministru propus al Transporturilor, Lucian Bode.

Tronsonul Tg. Mureș – Tg. Neamț face parte din A8 și ar urma să aibă circa 183 de km.

Pe sectorul Iași – Ungheni, ministrul Bode precizează că în momentul de față autoritățile sunt la capitolul licitație pentru revizuire și completare SF.

„Procedura de selecție a unui proiectant este în derulare. Avem finanțarea asigurată”, spune Bode.

Pe sectorul Tg, Neamț – Iași, circa 120 de km, Bode spune că va fi lansată o licitație pentru revizuirea documentației necesare.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Advertisements
Loading...

Related posts

Consiliul Judetean lasa in paragina zeci de cladiri

Redacția

Soluţia lui Dan Şova pentru refacerea drumurilor: Decopertarea drumurilor şi refolosirea asfaltului

Redacția

Barajul Lunca, o investiție fără viitor? Autoritățile implicate s-au întâlnit astăzi la Pașcani. 300 milioane lei în următorii trei ani și investiția este gata

Marius Parteni
Încarcă...