RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Olanda, spre formarea unui Guvern ”mixt” de politicieni şi tehnocraţi, dar fără islamofobul Geert Wilders

Olanda se îndreaptă, la patru luni după victoria electorală a taberei naţionaliste, către formarea unui Guvern ”mixt”, din care să facă parte tehnocraţi, dar nu şi liderul islamofob Geert Wilders, potrivit unui raport publicat joi despre negocierile politice în curs, relatează AFP conform Agerpres.

Cele patru partide aflate în negocieri în vederea formării unei coaliţii au convenit să continue negocierile în vederea formării unui Cabinet ”echitabil mixt”, alcătuit din persoane provenind din politică şi din alte sectoare, se arată în acest raport, care era foarte aşteptat, întocmit de către Kim Putters, care supervizează negocierile.

Liderii celor patru formaţiuni, inclusiv Wilders, au convenit să-şi pătreze funcţiile de deputaţi şi să nu accepte posturi ministeriale, precizează Putters.

”Decizia de ocupare a postului de prim-ministru urmează să fie luată ulterior”, subliniază el.

  

El consideră că ar fi ”înţelept” să se depună eforturi să se formeze un Guvern cu o repartizare ”de exemplu 50% persoane care au legătură cu politica şi 50% provenind din afara” lumii politice.

Geert Wilders a anunţat miercuri seara că renunţă – pentru moment – la încercarea sa de a conduce cea de a cincea economie a Uniunii Europene (UE),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Vreme caniculară în următoarele patru zile în România/ Se activează celula de criză pentru caniculă şi secetă/ Lista recomandărilor pentru populație

Redacția

DigiSport: O femeie arbitru, lovită în plin de un boxer de categorie supergrea! Ce a urmat a surprins pe toată lumea

Redacția

Camelia Potec a fost jefuită în Barcelona. „Sunt bine, vreau acasă mai repede!”

Redacția
Încarcă...