NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ocolul Silvic Pașcani a început să scoată puieții de la Coasta Teiului pentru acțiunile de împădurire

Cu câteva zile înainte de luna pădurii, angajați ai Ocolului Silvic Pașcani alături de zilieri au început să scoată din pepiniera Coasta Teiului, de la Hărmănești, puieții care urmează să fie plantați.

Munca era și astăzi în toi, acolo unde aproximativ 40 de persoane pregăteau legăturile cu puieți. Marea majoritate a acestora vor ajunge în șantierele de împădurire din Hârlău și Pașcani.

La Coasta Teiului există o suprafață de 6,3 hectare de teren unde sunt plantați puieți. După trei ani, aceștia sunt scoși și livrați către Ocoalele Silvice. Anul acestea sunt scoși puieți de gorun, stejar și salcâm.Din puieții scoși anul acesta, un număr de 42.000 vor merge la Ocolul Hârlău, iar diferența va acoperi lucrările de împădurire din zona Pașcani„, ne-a declarat Ionuț Diaconu, șef Districtul 5 Hărmănești.          

  

Procesul de scoatere a puieților nu este atât de anevoies, dar cei care lucrează trag tare pentru a termina cât mai repede, ca vremea să nu se strice. Se grăbesc și din cauza faptului că sunt tot mai puțini, de la an la an , la asemenea munci.

„Scoatem în acest moment puieți de trei ani de zile. Lucrăm cu angajați de la Ocolul Silvic, dar și zilieri. Aceștia sunt din ce în ce mai puțini, pentru că din nefericire plata este una mică. Primesc oferte să lucreze la alți oameni la câmp”, ne-a spus Vasile Ungureanu, pădurar la Cantonul Coasta Teiului.

În cadrul Lunii Pădurii, Ocolul Silvic Pașcani are mai multe acțiuni pregătite, ce se vor desfășura după data de 26 martie.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Trei miliarde lei pentru un drum lovit de inundatii

Redacția

Pășcănenii s-au prins în Hora Unirii și au asistat la un spectacol folcloric în Piața Casei de Cultură (VIDEO)

Ema Roman

O vulcanizare de pe strada Gării va fi evacuată. Spațiul aparține Primăriei

Oana Cordoneanu

1 comentariu

CLAU iunie 9, 2021 at 6:03 pm

o mare prostie – trebuia plantat in luna martie-aprilie nu vara in in iunie ! Numai idiotii fac asa ceva !

Replică

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site