RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oamenii de știință susțin că chatboții încep să înțeleagă lumea

Inteligenta Artificială (AI) se află, conform aproape tuturor evaluărilor, departe de atingerea nivelului inteligenței umane, dar unii cercetători sugerează acum că chatboții încep să înțeleagă lumea.

Conform relatărilor Quanta, un cercetător de la Universitatea Princeton (SUA) și unul de la Google DeepMind au descoperit dovezi conform cărora, pe măsură ce modelele de limbaj mare (LLM) devin mai mari, încep să genereze rezultate care aproape cu siguranță nu au făcut parte din datele lor de antrenament.

Pe scurt, Sanjeev Aroroa, de la Princeton, și Anirudh Goyal, de la DeepMind, susțin că chatboții încep să înțeleagă lumea din jurul lor și să genereze rezultate corespunzătoare.

Chatboții încep să înțeleagă lumea

  

Cei doi au ajuns la această ipoteză îndrăzneață încercând să înțeleagă cum funcționează unele dintre abilitățile surprinzătoare pe care LLM-urile le-au demonstrat în ultimii ani, de la rezolvarea problemelor dificile de matematică până la deducerea gândurilor umane.

„De unde a apărut asta?” își amintește Arora că s-a întrebat „și poate apărea asta doar din predicția următoarelor cuvinte?”.

Folosind grafice aleatorii (obiecte matematice în care liniile dintre puncte de pe un grafic pot fi selectate la întâmplare) pentru a exemplifica comportamentul neașteptat al LLM-urilor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

17.000 de euro pentru icoana semnată de Arsenie Boca/ Licitație record pentru artă sacră

Redacția

Șapte cetățeni din Bacău au dispărut în aceeași zi

Redacția

LIVE Cancelarul Austriei, așteptat să anunțe poziția finală legată de intrarea României în Schengen

Redacția
Încarcă...