Oamenii de știință au descoperit sute de gene care ar putea declanșa cancerul, arată o nouă cercetare.
Cancerul este de obicei declanșat de un fel de modificare a codului nostru genetic care interferează cu capacitatea unei celule de a-și gestiona creșterea. Țintirea acestor perturbări cu tratamente personalizate poate preveni adesea extinderea necontrolată a tumorilor.
Până în prezent, sunt cunoscute peste 600 de gene care provoacă tumori atunci când secvențele lor sunt afectate de o mutație. Cu toate acestea, există și alte modalități prin care cancerele pot apărea pe calea dintre transcrierea unei gene și produsul său final.
În timp ce majoritatea cercetărilor anterioare în domeniu au analizat anomaliile inerente ADN-ului în sine, acest studiu analizează anomaliile care apar atunci când instrucțiunile ADN-ului sunt transmise restului corpului.
Cercetătorii de la Institutul de Știință și Tehnologie din Barcelona (BIST) din Spania au utilizat algoritmi construiți cu atenție pentru a căuta erori în codul genetic legate de exoni: părțile unei secvențe genetice care se traduc direct în proteine, scrie ScienceAlert.
Cancerul, declanșat de o modificare a codului nostru genetic
Părțile necodificatoare ale unei gene,
» Citește continuarea pe pagina autorului