NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina „vizează să recucerească Hersonul până la sfârșitul anului”

Forțele ucrainene plănuiesc o campanie lungă și brutală cu scopul de a prelua cea mai mare parte a regiunii Herson, ocupată de ruși, până la sfârșitul anului, relatează CNN, potrivit The Guardian.

Contraofensiva din Herson, ziua 5Foto: Captura video

De la lansarea contraofensivei săptămâna trecută, forțele ucrainene au obținut câștiguri în sud cu atacuri terestre ambițioase, în urma atacurilor susținute asupra posturilor de comandă, a depozitelor de muniție și a rezervelor de combustibil aflate mult în spatele liniei frontului, conform geolocalizării video și a imaginilor prin satelit.

  

SUA au văzut că Ucraina a reușit să atace liniile de aprovizionare rusești, cu intenția de a opri și izola trupele ruse desfășurate în prezent la vest de râul Nipru, potrivit unui înalt oficial american.

Advertisements

„Ceea ce am văzut mai întâi în regiunea Herson sunt câteva operațiuni ofensive continue ale ucrainenilor”, a spus secretarul de presă al Pentagonului, generalul Pat Ryder reporterilor. “Ei continuă să înainteze. Suntem conștienți că au recucerit unele sate”.

Advertisements

Potrivit oficialilor ucraineni, scopul este de a ocupa cel puțin tot teritoriul la nord sau la vest de râul Nipru, inclusiv nu numai orașul Herson,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Franța ridică progresiv din 2 februarie unele restricții, după intrarea în vigoare a pașaportului de vaccinare

Redacția

VIDEO: Explozia din Beirut: “Am fost in război. Nu am văzut niciodată aşa ceva”

Redacția

Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost respinsă/ Trei deputați PNL și un liberal au votat pentru demiterea lui Popescu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site