RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O tânără din Moțca – încununarea succesului în cadrul Colegiului Militar Liceal “Ștefan cel Mare” (VIDEO)

La Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” a avut loc ceremonia înaintării în grad a viitorului elev plutonier adjutant al liceului, cel mai înalt grad pe care îl poate atinge un elev. Evenimentul a avut loc în prezenţa efectivelor de cadre didactice și militare, colegi şi numeroase oficialităţi judeţene şi locale.

Este vorba despre eleva sergent Alice Ţarălungă care a ieşit din rând, a studiat, a perseverat şi a devenit cea mai bună elevă la învăţătură din tot liceul, cu o medie de 9,80. Ea deţine funcţia de înlocuitor al comandantului, fiind şefa tuturor elevilor. Evenimentul a avut loc pe data de 19 iunie la Colegiului Militar Liceal “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Mândri să aflăm că persoana care a atins un asemenea obiectiv vine din zona noastră, Moțca,  am invitat-o la noi in studio sa vedem ce anume a determinat-o să urmeze acest liceu, dar şi maniera în care a depaşit momentele dificile.

  

 In codul de onoare a elevilor Colegiului Militar liceal “Ştefan cel Mare”  apare un set de valori care asigură o încununare a succesului precum sunt responsabilitatea, disciplina, spiritul competitiv, dar şi cel creativ, aptitudini pe care le-am regăsit la Alice.

 Ne adresăm unei tinere care de curând a împlinit vârsta majoratului precum ne-am  adresa unui om matur. Aparent timidă, sfioasă, Alice a înaintat cu fruntea sus pe parcursul celor 3 ani de liceu militar şi a ştiut să atragă simpatia şi respectul atât al colegilor, cât şi al profesorilor şi al cadrelor militare, surprinzând cu rezultatele şcolare deosebite, succesele artistice şi înalta ţinută morală de care dă dovadă. 

 Deschisă la orice provocare, Alice îmbină armonios sensibilitatea artelor şi a disciplinelor umaniste cu rigurozitatea ştiinţifică, excelând în toate domeniile. Se pliază perfect la viaţa intensă din colegiul militar, fiind mereu activă, implicată în proiecte europene, activităţi cultural – artistice şi sportive. 

 În general aspectul unei persoane este vinderea mută a produsului, însă  pentru mine, Alice înseamnă mult mai mult. Cuvântul de ordine care o reprezintă este modestia. Am întrebat-o ce anume a instigat-o să urmeze acest liceu care presupune multa muncă, cum a depăşit momentele grele care inevitabil au existat, precum şi viziunea ei despre al ei viitor.

 Ne-a spus ferm că n-a fost singură în decursul acestor 3 ani, colegii fiindu-i mereu un sprijin, profesori care mereu au exercitat un caracter stimulant asupra lor si părinţii care mereu au avut de spus o frază motivaţională în fiecare seară. Pe viitor își dorește să urmeze studiile în cadrul Facultății de Medicină Militară, București.

{flv}diverse/liceul militar{/flv}

 

 

Related posts

A fost desemnată firma care va furniza fructe în școli prin “Programul de încurajare a consumului de fructe în școli”

Redacția

Ministrul Educației: Tablele cu cretă și burete vor fi înlocuite cu table inteligente

Redacția

Prelungirea codului galben de viscol ţine şcolile închise şi mâine

Redacția
Încarcă...