RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O nouă teorie încearcă să explice rotația ciudată a lui Venus, geamănul Pământului

Venus este cu adevărat un geamăn ciudat al Pământului. În ciuda dimensiunilor similare, planeta are o atmosferă densă și fierbinte. Iar ciudățeniile spațiale nu se opresc aici.

În timp ce toate celelalte planete se rotesc în sens invers acelor de ceasornic pe axele lor, Venus se rotește în sensul acelor de ceasornic. Este ca și cum ar fi cu susul în jos în comparație cu ceilalți actori majori din Sistemul Solar. Motivul este neclar, dar o nouă teorie susține că Venus a capturat și apoi a distrus un satelit natural.

Pământul este, de asemenea, afectat de propria Lună. Luna a stabilizat și a încetinit rotația planetei. În cazul lui Venus, această nouă și ipotetică lună a făcut chiar mai mult decât atât.

Cercetătorii Valeri Makarov, de la Observatorul Naval al Statelor Unite din Washington DC, și Alexey Goldin, de la Teza Technologies din Chicago, vor să ne întoarcem cu privirea aproape de începuturile Sistemului Solar. A fost o perioadă în care planetele stâncoase și-au adunat cea mai mare parte din masă, dar mai existau încă o mulțime de elemente de construcție care dădeau târcoale.

  

Geamănul ciudat al Pământului

Cei doi cercetători au analizat sute de mii de simulări și a găsit scenarii pe care le consideră atât posibile,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

REGINA MARIA – 600.000 de feedback-uri care modelează relația medic-pacient și serviciile de înaltă calitate (P)

Redacția

Samsung și Google au semnat un parteneriat pe mai mulți ani pentru a integra tehnologii de AI generativ pe cele mai noi telefoane ale companiei sud-coreene.

Redacția

Ciucă pune presiune pe Budăi să urgenteze reformele și să se vadă cu sindicatele. Noua lege a salarizării, o prioritate SURSE

Redacția
Încarcă...