RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

RUSIA vrea să negocieze un nou contract de livrare de gaze cu UE, deși europenii nu au arătat nicio intenție sau sugestie în acest sens

Vicepremierului rus, Aleksandr Novak, a sugerat – sâmbătă – că țara sa este „dispusă” să negocieze cu Uniunea Europeană în legătură cu gazele rusești, dar fără să existe vreo astfel de intenție sau sugestie din partea europenilor, potrivit Reuters, care citează agențiile de presă rusești.

Rușii îi plătesc pe ucraineni pentru utilizarea rețelei de conducte, după ce acordul pe cinci ani cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale din Rusia către Europa, care urmează să expire la sfârşitul lui 2024, a continuat în ciuda invaziei rusești din Ucraina.

Însă presa locală a preluat, săptămâna aceasta, declaraţii ale guvernului ucrainean potrivit cărora nu va încerca să negocieze cu ruşii prelungirea acordului.

Aleksandr Novak, citat de RIA, a afirmat că „dacă cealaltă parte doreşte, suntem gata să discutăm. Până acum nu am observat o astfel de dorinţă”.

  

Un oficial european a refuzat, vineri, să facă speculaţii despre continuarea înţelegerii, însă a adăugat că UE evaluează toate scenariile, pentru a fi pregătită în orice eventualitate.

Concernul rusesc Gazprom, care deţine monopolul sectorului gazier din Rusia, continuă să exporte prin conductele ucrainene cantităţi mult reduse de gaze.

Războiul din Ucraina a determinat UE să facă eforturi pentru înlocuirea gazelor ruseşti cu resurse alternative şi cu energie verde,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Turcia anunță că ia în calcul măsuri drastice pentru PROPRIETARII care majorează excesiv chiriile. Cum vor fi pedepsiți aceștia

Redacția

Rusia, „separată” de China! Principala legătură feroviară între cele două țări a fost „PARALIZATĂ” de serviciile secrete ucrainene

Redacția

A treia noapte de proteste. Olanda în prag de război civil

Redacția
Încarcă...