RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de PresăEducațieTârgu Frumos

O nouă etapă de mobilitate Erasmus+ la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, județul Iași, cultivă starea de bine în mediul școlar și promovează viziunea unei școli prietenoase, unde toți elevii se simt în siguranță, apreciați și valorizați.

În acord cu aceste principii, o nouă etapă de mobilitate, din cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, „EDUCAȚIA DE VALOARE+, UN PUZZLE 3D: DIGITALIZARE, DEZVOLTARE DURABILĂ, DIVERSITATE PENTRU INCLUZ!UNE” (nr. 2023-1-RO01-KA122-SCH-000134992), a avut drept beneficiari un al doilea grup de trei cadre didactice – prof. Ioana-Cristina Apostol, prof. Ionela Mihăilescu, prof. Geanina-Nicoleta Suficeanu, care au participat la cursul de formare „Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention”, desfășurat în perioada 12-17 februarie 2024, în orașul Renașterii, Florența, Italia, într-un cadru cultural de excepție.

 Cursul de formare continuă, furnizat de Europass Teacher Academy, s-a centrat pe trei mari teme, cuprinse în proiect: managementul conflictului, inteligența emoțională și prevenția (cyber)bullying-ului în mediul școlar. Stagiul a avut drept scop formarea de deprinderi și competențe privind identificarea, înțelegerea și managementul factorilor psiho-emoționali, care influențează procesul de învățare, cu accent pe crearea unui climat educațional pozitiv prin ascultare activă, asertivitate, empatie și literație emoțională, precum și pe implementarea de metode și mijloace de transformare a conflictelor în oportunități de creștere.

Colegi profesori din Germania, Irlanda, Letonia și Spania au întregit, prin împărtășirea experiențelor didactice, profesionale, din școlile de proveniență, spațiul de învățare și colaborare profesională și umană, cu deschiderea unor noi perspective de desfășurare, în viitor, a unor proiecte comune.

  

Echipa de mobilitate a Liceului Teoretic „Ion Neculce” va realiza în perioada imediat următoare resurse educaționale deschise, disponibile pe blogul proiectului și va desfășura o serie de activități, lecții demonstrative, workshopuri de formare, destinate creșterii impactului perfecționării în Spațiul european al educației.

În prezent, în cadrul proiectului Erasmus+, în corelație cu domeniul de interes vizat, se desfășoară activitățile Clubului de dezvoltare personală pentru elevi, „Atitudine la altitudine”.

Luna februarie a fost desemnată Luna Cititorilor și a cuprins activități de dezvoltare a gândirii critice și stimulare a interesului pentru lectură, cu utilizarea resurselor digitale în scop educațional: „Build a Story Challenge” – concurs de benzi desenate, „ZICI 2024 la Târgu Frumos”, „Carte de iubit”, „Ziua Siguranței pe Internet” etc.

Urmează a se desfășura Luna Binefăcătorilor, a Ambasadorilor Siguranței Online și a Exploratorilor Culturali, cu sesiuni interactive, pentru elevi.

Mediul educațional pozitiv, incluziv, în condiții de literație emoțională, previne fenomene precum (cyber)bullying-ul și pune, totodată, bazele unei educații integrale și integratoare, creatoare de societăți echilibrate, nediscriminatorii.

I.S.J. Iași

Related posts

Târgul Meșterilor Populari la Târgu Frumos

Irina Gherasim

Drept la replică: Legalitatea și respectul pentru comunitate, singurele principii ce stau la baza funcționării singurei unități de învățământ, în regim privat din Pașcani!

Redacția

Târgu Frumos: A început modernizarea Compartimentului de Primiri Urgențe

Oana Cordoneanu
Încarcă...