NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O nouă ediție de succes a „Festivalului Bostăneilor”

Regal de folclor, tradiții și multă distracție, așa putem caracteriza ediția din această toamnă, a „Festivalului Bostăneilor”, ediția a XIII-a. Evenimentul, cu tradiție, pentru unitatea de învățământ, a avut loc în pragul împlinirii celor 100 de ani de “Unirea”, sâmbătă, 9 noiembrie.


Festivalul a debutat cu o paradă a minorităților și s-a încheiat tot cu o paradă, cea a bostăneilor năstrușnici.
La concurs s-au înscris 9 echipe din cele 9 clase participante (a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C, a IX-a G, a IX-a H a X-a A, a X-a D, a X-a F, a X-a I, care au reprezentat minorități diferite precum: turci, polonezi, armeni, rromi, greci, italieni, sârbi, macedoni și lipoveni.

 Clasele participante au oferit un spectacol inedit prin cele patru probe: prezentarea minorității și a portului, momentul artistic numit “Artiști de România”, proba culinară- “Dulce de…minoritate” și prezentarea bostănelului năstrușnic.

 Spectacolul a fost completat de cele 3 ansambluri invitate în cadrul evenimentului: “Plaiuri Pășcănene”, “Băităneasca”- Ruginoasa și “Busuiocul”-Hărmănești). Au cântat Urdea Larisa, invitat special în festival și Apostol Diana, elevă în clasa a XII-a A la Colegiul ”Unirea”. Locurile fruntașe au fost ocupate de clasele a X-a A, a X-a I și a IX-a B.Evenimentul a fost organizat  de cadrele didactice Andreia Alecsa și Maria Iosub, alături de elevii claselor a X-a B și a X-a E.

Advertisements
Loading...

Related posts

Campionatul Naţional de Scrabble se joacă în acest week-end la Târgu Frumos

Teona Gherasim

Angajat al E-on Pașcani găsit mort în camera unei pensiuni din Suceava

Marius Parteni

Spectacol de 1 Iunie în Pașcani: La mulți ani, copilărie!

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site