NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O mie de medicamente ieftine au dispărut din farmacii

O mie de medicamente ieftine au dispărut din farmacii în ultimele săptămâni, de când preţurile tratamentelor au scăzut, în medie, cu 20%. Cel puţin aşa susţin producătorii de medicamente. Iar acesta este doar primul val, ameninţă ei. Motivul: ies în pierdere.

Ieftinirea medicamentelor intrată în vigoare acum aproape două luni i-a bucurat iniţial pe bolnavi. Aceştia însă au constatat că nu mai găsesc în farmacii tratamentele prescrise. 

Producătorii au anunţat încă dinainte de 1 iulie că vor retrage tratamentele ieftine destinate românilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare, neurologice sau de ficat pentru că nu mai e rentabil să le vândă în ţara noastră. Acum, vin şi cu alte ameninţări. Vor să renunţe şi la unele tratamente inovatoare pentru că Executivul le cere să scadă preţurile încă o dată. În această dimineaţă, au organizat şi o dezbatere publică pe această temă, dar ministrul Sănătăţii a lipsit motivat, era în Tulcea la un team building cu premierul şi ceilalţi colegi din Cabinet.

În prezent, potrivit unei directive europene, preţurile medicamentelor din România sunt mai mici sau egale cu cele din 12 ţări, printre care Italia, Bulgaria sau Ungaria. Pe de altă parte, preţurile pastilelor de la noi influenţează şi tarifele la care se vând tratamentele din nouă ţări europene, printre care Polonia, Germania şi Austria.

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

O nouă zi cu peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. Crește din nou numărul pacienților aflați în stare gravă

Redacția

Câți pacienți se infectează în spitale la Iași? Unitățile medicale ascund cazurile

Redacția

Sporurile salariale ar putea aprinde fitilul grevei în sistemul sanitar

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site