RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Covid-19 la Școala Postliceală Sanitară din Pașcani. La o clasă cursurile au fost suspendate

Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare” din Pașcani a solicitat suspendarea cursurilor, în modalitatea „faţă în faţă” . Decizia a fost luată după ce un elev, din anul I, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Cursurile se vor ține online, pe timpul perioadei de suspendare.

Conform Direcției de Sănătate Publică Iași, a fost izolat cazul confirmat, s-a efectuat igenizarea și dezinfecția și s-a reinstruit personalul școlii privind regulile de igienă şi portul măştii de protecţie.

Pe lângă Școala Postliceală Sanitară din Pașcani alte trei unități de învățământ din județ au cerut suspendarea cursurilor „faţă în faţă”, după ce au fost depistate cinci cadre didactice cu COVID-19.  Acestea sunt la Școala Gimnazială ”Otilia Cazimir” din Iași, Liceul Teoretic ”Waldorf” din Iași și Școala Gimnazială Bălțați.

Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU.

  

2.158 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, un record absolut de la începutul pandemiei, în țara noatră. 550 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar alte 33 de decese au fost raportate. Precedentul record a fost înregistrat în urmă cu o săptămână, când au fost raportate 1.767 de cazuri.

La Iași, în ultimele 24 de ore au fost confirmare 83 de cazuri, județul nostru se află pe locul doi, după București, unde au fost înregistrate 405 cazuri.

Related posts

Cinci fete de la un Centru de Plasament au ajuns la spital după ce au fumat etnobotanice

Redacția

Programul de vizite din cele două spitale din Pașcani aproape anulat! Totul ca urmare a ultimilor recomandări

Marius Parteni

Tânără care locuiește cu prietenul în Iași, în comă după ce a luat “drogul violului” cu alcool

Redacția
Încarcă...