RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

O firmă deţinută de Gruia Stoica ar putea încasa până la 98 milioane lei pentru revizii la CFR Călători

Compania Electroputere VFU (RMAR), deţinută de Gruia Stoica, a încheiat luni cu CFR Călători un acord-cadru pentru lucrări de revizie cu o valoare cuprinsă între minim 1,85 milioane lei şi maxim 98,1 milioane lei, fără TVA.

“Electroputere VFU Paşcani a încheiat cu Societatea Naţională de Transport Călători CFR Călători acordul-cadru de prestări servicii nr. 4 din data de 10 februarie 2014 pentru serviciul de «Revizie tip R8 la automotoarele Desiro SR 20 D – Revizie Capitală» pentru cantităţile minime şi maxime ale acordului cadru, valoare minimă 1,85 milioane lei fără TVA şi valoare maximă 98,1 milioane lei fără TVA”, se arată într-un raport al companiei din Paşcani remis Bursei.

Compania Electroputere VFU Paşcani (RMAR), fostă Remarul Paşcani şi deţinută de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Român, a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 83,1 milioane lei (18,8 milioane euro) şi un profit net de 3,6 milioane lei (831.000 de euro).

  

Remarul Paşcani şi-a schimbat denumirea în Electroputere VFU la finele lunii martie, după ce Gruia Stoica a cumpărat la sfârşitul anului 2012 divizia de producţie locomotive a Electroputere Craiova (EPT).

 

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv la finele lunii ianuarie pentru 29 de zile.

În a doua parte a lunii iunie, Grup Feroviar Român a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Vânzarea a pachetului majoritar de acţiuni la compania de stat nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Grup Feroviar Român este al doilea mare operator de transport feroviar de marfă din România şi face parte din grupul Grampet, controlat de Stoica.

 (Sursa: zf.ro)

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Brokerii imobiliari estimează scăderi de preţuri şi creşteri la chirii

Redacția

Carrefour Market se deschide săptămâna viitoare la Pașcani

Răzvan Grecu

Românii vor putea cere amânarea ratelor la banca

Redacția
Încarcă...