RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O carte pe săptămână – recomandarea Bibliotecii din Târgu Frumos:”Harun şi Marea de Poveşti”

Biblioteca oraşului Târgu Frumos recomandă iubitorilor de lectură câte o carte pentru fiecare săptămână.  De data aceasta, recomandarea merge către romanul  “Harun şi Marea de Poveşti” semnat de Salman Rushdie. 

 

Apărut în 1990, Harun și Marea de Povești este istoria micului Harun Khalifa și a tatălui său, Rașid, de profesie povestitor. Asemenea unui basm transpus în zilele noastre, romanul de față amestecă, precum un puzzle, cărticele hazlii și desene animate, secvențe din Războiul stelelor și chiar inscripții de pe panourile care flanchează autostrăzile din Cașmir.
De o simplitate și o prospețime cuceritoare, Harun și Marea de Povești este o poveste modernă pentru copii și adulți, plină de savoarea lumii orientale a celor O mie și una de nopți, al căror personaj îndrăgit, faimosul calif Harun al Rașid, revine la viață în ipostază inedită a unui băiețel înzestrat cu cea mai mare comoară a lumii: imaginația.

„Harun si Marea de Povesti nu este doar o carte pentru cei care iubesc povestile bune. E dovada vie a unui adevarat geniu literar.” (Stephen King)

  

Related posts

Conferință susținută de prof. universitar Constantin Cucoș joi, 14 decembrie la Colegiul “M. Sadoveanu” Pașcani

Carmen Bălăceanu

Proiect educațional la Miron Costin Pascani „Info.biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate” (VAL)

Redacția

Pregătiri pentru Bacalaureatul de toamnă

Redacția
Încarcă...