NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Atmosferă de sărbătoare și prestanță de excepție a delegației de la Colegiul „Sadoveanu”, la Ialoveni

100 de ani de la unirea Basarabiei cu România au fost marcați printr-o conferință științifică internațională, care a avut loc la Liceul Teoretic “Petre Ștefănucă” Ialoveni, pe data de 24 martie.

Din Pașcani a participat o delegație a Colegiului „Mihail Sadoveanu”, formată din elevele Bianca Isticioaia și Maria Magdalena Țăpoi, coordonate de profesorii Adela Jitaru și Haricleea Mercaș, condusă de directorul instituției Genoveva Șerban, cât și doctorul Grigore Crăciunescu, sponsorul acestui eveniment.

  

„A fost un eveniment frumos organizat în instituția noastră, Conferința Științifică Internațională “100 de ani de la Marea Unire din 1918”. A fost inițiată  în parteneriat cu doctorul Grigore Crăciunescu, care este și sponsorul principal al acestui eveniment. Am încercat să punem în valoare trecutul nostru istoric și să promovăm valorile noastre  naționale”, ne-a declarat director-profesor Vera Balan,  Liceul Teoretic “Petre Ștefănucă”.

 Delegația de la Colegiul Mihail Sadoveanu a participat  cu lucrarea ” Personalitățile Marii Uniri- Ion I. Bratianu și Samoila Mârza” și a obținut marele premiu.  

„Mulțumim pentru invitație și felicităm Liceul Teoretic  „Petre Ștefănucă” din Ialoveni, pentru organizarea unei astfel de conferințe. Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani s-a înfrățit cu această școală din 2016, și am avut mai multe activități în comun. În noiembrie Liceul din Ialoveni a participat la o activitate dedicată zilelor școlii noastre,  iar acum am fost noi invitați la o zi de mare sărbătoare , când sărbătorim 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ne-a precizat directorul Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”, Genoveva Șerban.

 Doctorul Grigore Crăciunescu, fost primar al municipiului Pașcani și fost deputat în parlamentul României, a  sponsorizat această acțiune. În anul 2010 la inițiativa acestuia, orașul nostru s-a înfrățit cu localitatea Ialoveni unde a ridicat o troiță în cinstea ostașilor căzuți în al doilea război mondial. În anul 2014 a avut loc o inițiativă în Parlament, promovată de ,,Platforma unionistă acțiunea 2012″ prin care parlamentarii români erau rugați să adopte un liceu din Republica Moldova. Deputatul Grigore Crăciunescu a adoptat Liceul Teoretic Petre Ștefănucă. Ca urmare a acestei decizii, fostul primar, a fost inițiatorul înfrățirii Colegiului Mihail Sadoveanu cu Liceul Teoretic Petre Ștefănucă.        

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

”PRIETENIE FĂRĂ FRONTIERE” la Colegiul Unirea

Redacția

Club de lectură pentru copii la Biblioteca Municipală din Pașcani

Diana Marcu

Patru profesori premiați în cadrul evenimentului liberal „Domnu` Trandafir”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site