RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

“Nunta de la Soci” aplaudată de sute de pășcăneni (VIDEO)

Eveniment cu amprentă tradițional românească aseară pe scena Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu”. De Dragobete, pășcănenii au ales să meargă la spectacol pentru a vedea și intra în atmosfera de sărbătoare specifică nunților de la sat.

 

  

În anii trecuți pe scenă s-au afirmat tradițiile din zona Lunca și Tătăruși, iar anul acesta a fost rândul celor din comuna Miroslovești, mai exact locuitorilor din satul Soci să încânte pe cei prezenți în sala de spectacole a instituției culturale.

Localnicii au dorit să reînvie ,,Nunta de la  Soci’’, cu tradiţiile şi obiceiurile de altădată a ,,nunţii tradiţionale’’.

La acest eveniment de amploare au fost antrenaţi foarte mulţi săteni care cunoşteau ceremonialul nunţii în toate detaliile, ce se desfăşoară după un ritual foarte complex cu mai multe etape, astfel încât pe scena Casei de Cutură erau femei în vârstă, sau tinere atent instruite despre ce presupune o nuntă tradițional românească.

La ,,Nunta de la  Soci’’ au participat câteva sute de locuitori ai municicpiului care au aplaudat manifestarea pe întreaga ei durată, iar pentru mulți dintre cei prezenți, muzica dansantă îi făcea să se ridice de pe scaune. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare.

{youtube}VX8VZPbgvcA{/youtube}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cercetare inedită! Tinerii născuţi după ’89 sunt influenţaţi de doctrina comunistă

Redacția

Expoziție cu ocazia Unirii Principatelor la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani

Teona Gherasim

„Cea mai puternică lucrare împotriva diavolului este Sfânta Liturghie”

Redacția
Încarcă...