RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Numărul persoanelor decedate în urma inundațiilor din Germania a ajuns la 180, iar alte 150 sunt în continuare dispărute

O sută optzeci de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile care au afectat vestul Germaniei în zilele de 14 şi 15 iulie, iar în jur de 150 sunt în continuare date dispărute sau nu au putut fi contactate, conform celui mai recent bilanţ comunicat de autorităţi, transmite sâmbătă AFP.

Precedentul bilanţ anunţa 177 de decedaţi.

Serviciile meteo germane au chemat la vigilenţă dat fiind că pentru acest weekend sunt prognozate din nou ploi în vestul ţării.

Landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de violentele intemperii care au devastat mai multe localităţi, numără 132 de morţi, 766 de răniţi şi 149 de dispăruţi, conform poliţiei din Koblenz.

  

‘Cu toate acestea, nu credem că numărul final al deceselor va creşte cu cel al dispăruţilor’, a precizat într-o conferinţă de presă ministrul de interne al landului, Roger Lewentz, potrivit căruia pe lista celor căutaţi s-ar putea afla persoane plecate în vacanţă.

Autorităţile efectuează căutări cu ajutorul elicopterelor şi al câinilor poliţişti, mai ales în locurile unde s-au acumulat cantităţi masive de lemne aduse de viituri.

‘Nu am cum să ştiu dacă îi vom putea găsi pe toţi cei decedaţi, dar nu ne vom opri’,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Eva Kaili a rămas fără funcția de vicepreședinte al Parlamentului European

Redacția

Şeful ISU Dobrogea, Daniel Popa, a murit. Colonelul era infectat cu SARS-CoV-2

Redacția

Cod galben de furtună în sud-est, inclusiv București. Inspectoratul pentru Situații de Urgență le cere cetățenilor să curețe șanțurile și rigolele

Redacția
Încarcă...