NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Număr-record de călători pentru o aeronavă C-17 Globemaster III, înregistrat la evacuarea din Afganistan. Copiii nu fuseseră luați în calcul

Oficialii americani au revizuit numărul, oricum enorm, de cetățeni afgani care se aflau la bordul aeronavei militare C-17 Globemaster III în timpul unei operațiuni de evacuare de duminica trecută. În loc de 640 de persoane, cât fusese raportate inițial, în avion au fost de fapt cu aproape 200 de cetățeni mai mulți. Dintr-o eroare, nu fuseseră numărați copiii.

Responsabilii americani din cadrul Air Mobility Command (Comandamentul Forțelor Aeriene – engl.) au transmis, vineri, o erată privind numărul de cetățeni afgani care se aflau duminica trecută în aeronava militară C-17 Globemaster III, imagini care dădeau măsura disperării migranților și care devenit virale.

Într-un mesaj pe contul de Twitter, americanii au scris că aeronava transporta 823 de cetățeni de pe aeroportul internațional Hamid Karzai, din Kabul, și nu 640 cum a fost anunțat. „Numărătoarea inițială de 640 a inclus, din neatenție, doar adulții. 183 de copii erau, de asemenea, la bord”, au transmis reprezentanții Air Mobility Command. Potrivit sursei citate, acesta este un record pentru acest tip de aeronavă.

CORRECTION: A @usairforce C-17 Globemaster III safely transported 823 Afghan citizens from Hamid Karzai International Airport Aug. 15, 2021. This is a record for this aircraft.⁰
The initial count of 640 inadvertently included only adults.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Un fost culturist a murit după ce a refuzat vaccinul anti-COVID. „A crezut că va avea o formă ușoară”

Redacția

Un bărbat fără adăpost din SUA ar putea face 7 ani de închisoare pentru furtul unei băuturi de 43 de cenți

Redacția

Mai mulți violatori se află printre afganii evacuați de la Kabul spre Germania

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site