NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

NU URCAȚI LA VOLAN DACĂ CONSUMAȚI BĂUTURI ALCOOLICE

Ca în fiecare an, Sărbătorile Creștine reprezintă pentru români momente pentru a se întâlni cu cei dragi, cu rude îndepărtate sau cu prieteni.

 

De multe ori cu ocazia acestor întâlniri se consumă băuturi alcoolice, şi nu puţine au fost cazurile în care s-a întrecut limita.

  

 

 

De obicei, și în perioada Sărbătorilor Pascale consumul de licori bahice creşte, iar riscul de a fi implicat într-o agresiune, fie ca agresor, fie ca victimă este mult mai mare.

 

Trebuie reamintit efectul acestui drog legal – alcoolul – te face să nu mai distingi corect care este realitatea şi totodată să reacţionezi violent faţă de rude sau persoane pe care în urmă cu un minut le considerai prietene.

 

De menţionat că în ceea ce priveşte mediul rural, consumul de băuturi alcoolice se întâlneşte în majoritatea infracţiunilor comise cu mare violenţă.

 

Un alt aspect care dorim  să îl scoatem în evidenţă îl reprezintă alcoolul la volan.

 

E bine să se ştie că la fiecare al cincilea delict de circulaţie intervine alcoolul.

 

Acţiune aalcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative.

 

Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi.

 

Chiar dacă este Paștele, poliţiştii nu vor da dovada de indulgenţă în astfel de cazuri.

 

Gândiţi-vă că alcoolul nu este prietenul dumneavoastră, chiar dacă vă face să vă simţiţi bine.

Nu stricaţi farmecul acestor clipe frumoase şi gândiţi-vă că Sărbătorile trebuie petrecute într-o atmosferă de bucurie împreună cu familia și prietenii.

Advertisements

Related posts

Tânărul care a tâlhărit un pășcănean pe Esplanadă, a fost reținut

Oana Cordoneanu

Pașcani: Acţiune pentru prevenirea comerţului ilegal cu flori

Redacția

Camerele de rovinietă vor înregistra și viteza cu care conduceți. În județul Iași, acestea vor fi amplasate la Moțca și Lețcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site