RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Noutate: contestaţiile la bacalaureat pot fi făcute anul acesta şi online

Absolvenţii de liceu din judeţ au susţinut ieri cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, din cei 5.081 de candidaţi înscrişi la această probă fiind prezenţi la examen 4.913 candidaţi, adică 96,69% din totalul celor înscrişi. Dintre candidaţii care au fost prezenţi la examen, 4.684 sunt din promoţia curentă, iar 229 din promoţiile anterioare. Nu au participat 168 de candidaţi, 96 din promoţia curentă şi 72 din promoţiile anilor anteriori.

Potrivit reprezentanţilor Inspectora­tu­lui Şcolar, nici la această probă, la fel ca la cea de luni, nu au existat tentative de fraudă la nivelul judeţului şi niciun candidat nu a fost elimitat din examen.

Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat vor continua şi astăzi, cu proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca mâine să fie susţinută proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe data de 5 iulie, până la ora 12, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi făcute în aceeaşi zi, până la ora 18, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Târgul de Crăciun la liceul “Miron Costin” (foto)

Carmen Bălăceanu

Învățământ obligatoriu de la 3 ani, din anul școlar 2018-2019, a anunțat ministrul Educației

Redacția

Proiect de parteneriat între liceele Miron Costin, Nicolae Iorga și Școala Specială, dedicat Micii Uniri

Redacția
Încarcă...