NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nou record de infectări în Coreea de Sud după festivalul recoltei care a durat cinci zile

Coreea de Sud a raportat vineri 2.434 de noi cazuri de COVID-19, cu aproape 700 mai multe decât în ziua precedentă, o cifră record de la începerea pandemiei şi înregistrată după una dintre principalele perioade festive din această ţară asiatică, relatează EFE.

Dintre noile contagieri, 2.416 s-au înregistrat la nivel local iar celelalte 18 au fost detectate la călători proveniţi din străinătate, potrivit Agenţiei de Prevenire şi Control al Bolilor Infecţioase (KDCA).

Regiunea capitalei (formată din Seul, localitatea învecinată Incheon şi din provincia Gyeonggi) a înregistrat un nou record zilnic de contagieri de la începerea pandemiei, cu 1.747 de noi cazuri, reprezentând 72,3 % din total.

Şi capitala Seul a raportat o cifră maximă de cazuri cu 903 contagieri în ultimele 24 de ore.

  

Aceste cifre sunt anunţate după ce miercuri s-a încheiat o perioadă festivă de cinci zile cu prilejul „Chuseok”, festivalul recoltei, care se sărbătoreşte în familie şi presupune deplasări a milioane de persoane în întreaga ţară.

Deşi Coreea de Sud este unul din statele care a controlat cel mai bine pandemia (însumând în total 2.434 de decese şi 267.000 de contagieri) ritmul lent al vaccinărilor ca urmare a încetinirii furnizării la nivel global şi răspândirii variantei Delta au făcut ca ţara să înregistreze în ulti

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Păcănelele, afară din baruri

Redacția

VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?

Redacția

Rafila (PSD), despre afirmaţia lui Iohannis privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane: E o propunere care poate fi discutată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site