RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Normalitate și Prosperitate? Prețul gunoiului a crescut cu 130% în mandatul lui Dumea la șefia EcoSalubritate

Managerul societății EcoSalubriate a făcut un pas în spate. El și-ar fi depus mandatul, printr-o demisie, după ce a refuzat să prezinte un plan de redresare a societății. În realitate, Eduard Dumea a plecat capul în fața șefilor de partid, pentru a primi un post călduț în cadrul societății.

 

  

Performanțele managerului Dumea la șefia operatorului de salubrizare sunt catastrofale. În cinci ani de mandat prețul gunoiului a crescut cu 130%. În anul 2012 când a preluat șefia societății, prețul plătit de cetățeni era de 5,40 lei/persoană.

În luna februarie 2013 acesta a fost majorat de aleșii locali la 7,80 lei/ persoană, pentru ca în martie 2016 să ajungă la 12,83 lei. Dumea se află în ultimele 30 de zile de mandat, dar lasă în urmă grave probleme.

Numai datoria către administratorul gropii ecologice de la Țuțora este de 600.000 lei, pierderile la jumătate de an sunt de peste 250.000 lei, iar societatea are un credit de rambursat. În tot acest timp, Dumea a consumat resursele unității după cum a vrut.

A încheiat polițe de asigurare cu firma de brorkeraj unde lucrează, a majorat salariile unor angajați după bunul plac, a plătit sume de ordinul zecilor de mii pentru reparația unor utilaje, deși ar fi avut posibilitatea să cumpere altele, s-a cazat pe banii unității când mergea la procesele de la București, din dosarul AgroComplex, etc.

Acum, după ce a făcut un pas în spate, urmează să fie recompensat cu un post călduț în societate, cât timp aceasta va mai funcționa, pentru că Normalitatea și Prosperitatea sună cam așa când ești din PSD: “Împreună până la moarte”!   

Related posts

Romsilva a luat 1,7 hectare înapoi de la o femeie care primise pădurea în urmă cu 13 ani

Redacția

Primăria Pașcani țintește prin PNRR un parc fotovoltaic, finalizarea Ambulatoriului și extinderea CPU de la Spitalul Municipal de Urgență

Marius Parteni

Licitația pentru primul tronson din A7, „Coloana vertebrală” a Moldovei, la validare

Redacția
Încarcă...