RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Probleme pentru Pantazi în dosarul Perla Neagră: unul dintre inculpați a cerut instanței termen pentru a pleda vinovat!

O nouă amânare în dosarul „Perla Neagră” în care primarul Dumitru Pantazi este acuzat de abuz în serviciu de procurorii DNA. La termenul ce a avut loc marți la Tribunalul Iași, avocatul unuia dintre inculpați a solicitat amânarea cauzei pentru că clientul său intenționează să recunoască acuzațiile aduse de procurori.

 

  

Totul s-a întâmplat după ce procurorii au dat citire rechizitoriului, iar conform procedurii inculpații trebuiau să-și precizeze poziția procesuală, adică, pe înțelesul tuturor, dacă pledează ca vinovați sau nevinovați.

Potrivit unor surse informate, avocatul administratorului societății comerciale Perla Neagră a solicitat amânarea cauzei întrucât acesta ia în considerare să-și asume acuzațiile procurorilor și să pledeze vinovat. În această situație doar în cazul acestuia se va dispune judecată în procedură simplificată, procedură ce va dura unul sau două termene.

Pentru ceilalți inculpați, printre care și primarul Dumitru Pantazi, care au pledat nevinovați, o astfel de recunoaștere a faptelor le va face extrem de dificilă apărarea.

Menționăm că primul condamnat din acest dosar este Dorin Alexandru Curelaru, unul dintre semnatarii documentelor tehnice prin care societatea Perla Neagră a obținut o autorizație de construcție pentru un punct de lucru.

 

Arhitectul ieșean a semnat un acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA, iar instanța ieșeană l-a validat. Curelaru a recunoscut că a întocmit în fals o parte din documentație, iar judecătorii au decis desfințarea în parte a înscrisurilor falsificate.

Related posts

Olariu face demersuri pentru a intra în legalitate! Soția sa a renunțat să mai autorizeze clădirile cu probleme!

Răzvan Grecu

Petreceri pentru cei mici la finalul anului școlar, la Mon Jardin Junior

Redacția

Cum și de ce depinde scurtarea timpului de așteptare la examenul auto pentru obținerea permisului, la Pașcani!?

Marius Parteni
Încarcă...