RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ninsorile ameninţă din nou Moldova

În urma ninsorii de sâmbătă noapte, şefii responsabili de drumurile judeţene şi naţionale au reluat avertismentele la adresa şoferilor, cu privire la starea carosabilului. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi, pe toate drumurile naţionale s-a circulat în condiţii normale, ca urmare a unor intervenţii preventive. Meteorologii avertizează însă că, după 1 februarie, ne aşteaptă ninsori abundente.

„Am îmbunătăţit o parte din utilaje după experienţa ultimului cod de ninsoare şi avem o echipă nouă de management. Avem 40 de utilaje, care acţionează pe 1.000 kilometri. Este o rază de acţiune destul de mare, iar prioritatea noastră este să ţinem deschise mereu drumurile importante. Vorbim despre traseele Iaşi-Ţibăneşti, Iaşi-Vaslui şi Iaşi-Paşcani”, a declarat Daniel Minciună, directorul DJADP IaşZăpadă frământată pe drumurile din Moldova

Cele mai afectate judeţe din zona Moldovei, după ninsoare din weekend, sunt Galaţi, Suceava, Botoşani şi Vaslui. Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi au acţionat cu prioritate pe sectoarele acoperite cu zăpadă frământată. La Neamţ, autorităţile locale atrag atenţia asupra DN 15, unde carosabilul este umed şi prezintă un pericol pentru şoferii grăbiţi.

  

„Noi avem mereu intervenţii preventive, dar şoferii trebuie să conducă prudent, pentru că pe unele porţiuni de drum există zăpadă frământată ori carosabilul este umed. Astăzi (ieri, n.r.) s-a acţionat cu 151 autoutilaje şi s-au răspândit 1.002 tone material antiderapant şi 300 kilograme clorură de calciu”, a detaliat Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi.

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Noi variante de calcul pentru scăderea prețului de facturare al gigacaloriei

Marius Parteni

Activitatea de relații cu publicul va fi suspendată la sediul din Pașcani

Redacția

Taxe și impozite mai mari pentru a acoperi gaura din buget. Ce măsuri pregătește Guvernul pentru a strânge 6 miliarde de lei

Redacția
Încarcă...