NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ninsori abundente si viscol. Cum arata prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarna

Meteorologii anunta ca vom avea o iarna blanda anul acesta, cu temperaturi normale in toata tara si cu ninsori mai abundente in centrul, nord-estul si sud-estul tarii.

 

Anul 2013 va debuta cu temperaturi mai ridicate decat in mod normal. in februarie am putea avea totusi cateva zile de viscol urmate de ger. in luna decembrie, temperaturile vor fi normale in toata tara, spun meteorologii.

  

Termometrele nu vor arata mai mult de 2 grade. Cel mai frig va fi in Transilvania, Maramures si Nordul Moldovei, acolo unde temperaturile nu vor depasi valoarea de -5 grade. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general normale. Va ninge din belsug in centrul, nord-estul si sud-estul tarii.

In ianuarie, temperaturile medii lunare vor inregistra valori termice apropiate de cele normale in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului vor fi posibile temperaturi mai ridicate.

Astfel, se vor inregistra valori intre -7 si 0 grade, iar cel mai frig va fi in nord si in centru. Noptile vor fi geroase, iar in depresiuni temperaturile vor scadea pana la -25 grade. Meteorologii spun ca in luna ianuarie va ninge mai mult in nord si in centru.

In februarie, temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. Exceptia o fac zonele din sud-estul, sudul si vestul tarii, acolo unde valorile termice vor fi usor mai ridicate.

Astfel, se vor inregistra valori de la -5 grade la 2 grade. Cantitatile de precipitatii se vor situa in limitele apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii, iar local in Maramures si Transilvania acestea se pot situa peste mediile multianule.

Meteorologii spun ca in luna februarie am putea avea o perioada de viscol urmata de ger.

Advertisements

Related posts

Utilaje de deszăpezire patrulează pe drumurile naționale și județene

Redacția

Avertizare de ceaţă

Redacția

Medicii care vor să lucreze la Spitalul Municipal au intrat în febra examenelor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site