RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nicio schimbare la Drumuri Judeţene. Directorul interimar a acceptat să mai rămână în funcţie două luni

Consilierii judeţeni au aflat în şedinţa de ieri câţi bani va primi Iaşul pentru manifestările dedicate Centanarului Unirii, pe lângă cei 4 milioane de lei pe care Maricel Popa încearcă să nu-i dea înapoi Guvernului.

 

  

Chiar dacă şedinţa de ieri a consilierilor judeţeni a fost mai calmă decât de obicei, votarea celor 42 de proiecte aflate pe ordinea de zi le-a luat două ore – după alte două ore, partea festivă a reuniunii, dedicată împlinirii a 25 de ani de activitate a CJ. La punctul 6, referitor la aprobarea noilor taxe speciale şi tarife percepute de instituţiile din subordinea CJ, au apărut primele disensiuni.  Noile valori vor fi mai mari în 2018 decât anul acesta, fie şi numai cu 50 de bani, creşterile fiind şi de 30 la sută – ceea ce nu a împiedicat însă adoptarea proiectului. În schimb, propunerea privind tarifele pentru prestarea serviciilor de pază şi protecţie de către Serviciul Public Judeţean de Pază şi Protecţie a fost amânată, după o observaţie a lui Romeo Vatră şi agreată de Cristian Stanciu, liderii de grup ai PNL, respectiv PSD.

Consilierii au fost de acord în unanimitate cu preluarea unităţii medico-sociale de la Podu Iloaiei, votând apoi în serie alocarea de fonduri pentru realizarea documentaţiilor necesare lucrărilor de investiţii la instituţii de învăţământ speciale, la muzeele în curs de restaurare şi la modernizarea secţiei de primire a urgenţelor de la Spitalul „Sf. Maria“, inclusiv la reabilitarea întregii instituţii sanitare şi a Axei Ru­tiere Iaşi-Suceava – cele mai mari proiecte adjudecate în acest an de CJ.  Lucrurile au mers bine până la proiectul 31. Aici, consilierii au remarcat că ar trebui să acorde licenţă de transport de persoane unei firme care a prezentat un vehicul vechi de 18 ani, după ce câteva minute mai înainte votaseră alocarea fondurilor necesare pentru finalizarea unui contract de elaborare a unui studiu privind calitatea aerului. Contradicţia a dus la un vot inedit în CJ: toată lumea s-a abţinut, iar proiectul va fi rediscutat. Următorul proiect, tot pentru acordarea unei licenţe de transport, s-a soldat cu invocarea mai multor controale pe rutele judeţene de călători, în vreme ce şeful CJ a recunoscut că ar putea fi o „cooperativă“ între inspectorii Consiliului şi operatorii autobuzelor.

Ultima jumătate de oră a şedinţei s-a încins pe tema deszăpezirii. Opoziţia a întrebat cât de vechi sunt cele patru autofreze pe care CJ le va primi gratuit, iar majoritarii au replicat că un cal de dar nu se caută la dinţi. Punctul următor (41) propunea schimbarea directorului interimar al Direcţiei Drumurilor Ju­deţene cu un alt şef interimar. Până la urmă, consilierii au decis ca actualul director, Sorin Babliuc, care invocase probleme medicale, să rămână în funcţie încă două luni, până la organizarea concursului pentru o nouă conducere a DJADP.

Tonul discuţiilor a crescut şi mai mult la ultimul punct (42), când Liviu Brătescu a vrut să ştie ce s-a întâmplat cu cei şase milioane de lei alocaţi în octombrie de Guvern manifestărilor şi şedinţelor festive ale Parlamentului şi Executivului din 23-24 noiembrie şi care nu s-au mai ţinut.

„Din cele şase milioane, cam trei sferturi vom vedea cum le gestionăm până la sfârşitul anului“, a răspuns Maricel Popa în locul directoarei economice, Elena Arvinte. El a adăugat însă că Iaşului îi vor fi alocate 9,6 milioane de lei prin bugetul de stat pe 2018 pentru manifestările de anul viitor dedicate Centenarului. „Ştiu cum se face bugetul“, a adăugat preşedintele CJ.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Chirie modică achitată de firma care a organizat Festivalul Berii. Iată preţurile pe care Primăria le percepe de Zilele Municipiului

Marius Parteni

Măsuri sporite de securitate în Primăria Pașcani: 9 camere de luat vederi iar paznicii vor fi îmbrăcați în uniforme și dotați cu spray lacrimogen

Marius Parteni

Primarul și vicele, puși pe treabă. Primele declarații după depunerea jurămintelor

Răzvan Grecu
Încarcă...