NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stop lucrări pe “Grădiniței”, din lipsa unui proiect tehnic! Pasajul rutier peste calea ferată trebuie expertizat tehnic

Lucrările de reparații și întreținere a străzii Grădiniței au fost oprite, întrucât administrația locală va contracta un specialist, care să realizeze o expertiză tehnică a pasajului rutier peste calea ferată. Singurele lucrări realizate pe pasaj, au fost cele de schimbare a bordurilor.

Reprezentanții Primăriei Pașcani s-au trezit în fața unei situații, de care s-a discutat și în trecut. Lucrările de reperații și întreținere a străzi Grădiniței sunt sistate, întrucât trebuie expertizate rosturile de dilatație a pasajului rutier. Această expertiză va arăta dacă pasajul nu necesită lucrări de refacere a rosturilor, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

“Lucrăm la un caiet de sarcini, vom face o echiziție directă, în vederea realizării unei expertize. Nu este sumă mare, cred că va fi în jur de 20.000 lei”, ne-a declarat astăzi Gică Zanet, administratorul public al Primăriei Pașcani.

La momentul în care au decis realizarea acestor lucrări de întreținere și reparații a străzii, șefii Primăriei Pașcani nu au luat în calcul pasajul rutier. O expertiză asemănătoare a fost propusă în trecut, de consilierul PNL Neculai Enea, dar inițiativa a fost blocată de cei din PSD.

  

Gică Zanet a mai precizat că a încercat să predea în administrarea Ministerului Transporturilor strada Grădiniței, dar atât Guvernul PSD cât și cel actual și-au arătat intenția de a o moderniza, după care să o predea în administrarea și întreținerea Primăriei Pașcani.

Advertisements

Related posts

Managerul Spitalului CF se joacă de-a transparența: A oferit explicații despre durata contractului, situația directorului medical și noul purtător de cuvânt

Marius Parteni

Primăria nu vrea să facă “lumină” în afacerea ElectroMagnetica! 1,5 milioane euro pentru 16 străzi. Tătăruși, exemplu de bună practică!

Marius Parteni

Proiect: Aleşii locali nu vor putea ocupa funcţiile mai mult de două mandate succesive

Redacția
Încarcă...