RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Netanyahu a avertizat asupra unui atac terorist ca cel din 7 octombrie 2023 al Hamas în 2017: „O infiltrare în masă a teroriștilor, ocuparea așezărilor și a avanposturilor militare, uciderea și răpirea civililor”

Înaintea atacului terorist Hamas din 7 octombrie 2023, premierul Benjamin Netanyahu a avut avertismente prealabile. El nu a ascuns acest lucru, discutând deschis despre acest lucru într-o ședință a Knesset-ului (parlamentul unicameral al Israelului) în aprilie 2017, relatează Ynet News.

În timpul dezbaterii, el a detaliat evenimentele care aveau să aibă loc șase ani mai târziu – o infiltrare în masă a teroriștilor, confiscarea de așezări și avanposturi militare, crime și răpiri de civili. „Am crezut că o infiltrare a 1.000 sau mai mulți teroriști, capturarea unei așezări sau răpirea unor cetățeni ar fi o lovitură morală. Am definit-o ca atare. Cu toate acestea, am încercat să evităm războiul”, a declarat Netanyahu la acea vreme.

La 19 aprilie 2017, a avut loc o dezbatere furtunoasă în Comisia de control de stat din Knesset, în prezența premierului Netanyahu, cu privire la raportul controlorului de stat privind Operațiunea Protective Edge din Gaza în 2014. Discuția, care se dorea a fi una de fond, a degenerat într-o dispută aprinsă între părinții îndurerați ai victimelor terorismului Hamas și membrii Knessetului.

„Planul operațional pe care Hamas l-a conceput a implicat un atac integrat cu multiple fațete. În primul rând,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum a ajuns Maia Sandu invitat special al lui Joe Biden la Varșovia / „Avem nevoie și mai mult de sprijinul SUA”

Redacția

Primele decese înregistrate de armata ucraineană: doi soldați uciși, mai mulți răniți

Redacția

De ce nu simțim creșterea economică și cum ar trebui crescute pensiile când inflația este ridicată. Interviu cu Bogdan Dumitrescu (prof. ASE)

Redacția
Încarcă...