RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un copac stă să se prăbușească peste chioșcurile din zona pieței deal. Muncitorii de la Primărie l-au legat cu o sfoară

Un copac care stătea să se prăbușească peste chioșcurile din piața din deal a orașului, a băgat spaima în comercianți și i-a îngrijorat pe trecători. Se pare că arborele a fost aproape doborât de vântul puternic, însoțit de precipitațiile abundente din cursul după amiezii de ieri.

De dimineață, oamenii care lucrează în zonă au văzut că arborele se mai sprijinea doar de un stâlp de electricitate din apropierea sa, mai bine spus pe cablurile de la rețea, și au alertat autoritățile locale dar și pompierii. La cea mai mică adiere de vânt, copacul se clătina, motiv pentru care, neliniștea pășcănenilor s-a amplificat, determinându-i pe aceștia să iasă în stradă.

“De dimineață când am venit la muncă am sunat și am anunțat Primăria, am vorbit cu cei de acolo. Cred că era nevoie să moară cineva ca să vină până aici. Au zis că nu au tractor. Se poate prăbuși din senin, ne putem aștepta oricând. Noi suntem cu datoriile la zi, iar ei nu au grijă deloc”, ne-a declarat Marcica Grecu.  

  

“Am sunat la 112, toate doamnele de aici au sunat și la Primărie. Ne-au spus să avem răbdare că o să vină. Dacă pică pe firele care duc către hală, face scurtcircuit și luăm foc. De dimineață, copacul se tot lasă”, a completat Doina Popoaia.

Reporterii ATV au fost sesizați de către oameni și au ajuns la fața locului pentru a vedea care este situația. Deși fuseseră anunțați încă de la prima oră a dimineții, angajații de la Gospodărie Comunală, coordonați de către Ștefan Popa, și-au făcut apariția în jurul orelor 11.00.

Manevrând timid un utilaj tip platformă, ce se anunța a fi salvatorul situației, muncitorii le-au dat speranțe oamenilor care se liniștiseră față de pericolul iminent.

Cu toate acestea, tipic pentru Pașcani, s-a găsit o soluție provizorie, care, alături de multe rugăciuni, ar trebui să facă arborele să stea în poziție verticală, încă o noapte. Se pare că tot ce s-a putut face, astăzi, a fost tăierea a două ramuri groase și ancorarea copacului la un punct de sprijin, pe motiv că abia mâine se va putea folosi macaraua cu ajutorul căreia să doboare, controlat, copacul.

Teoretic, mâine problema ar trebui să fie rezolvată, însă rămâne de văzut dacă nu se va amâna pentru săptămâna viitoare, dat fiind că vine weekendul și nu se lucrează.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Propunere: Primăriile din zona Pașcani să contribuie financiar la susținerea activității medicale a Spitalului Municipal

Marius Parteni

După ultima majorare de preț, șefii de la ApaVital își cresc din nou salariile! 850.000 de lei venitul pe 2022 al lui Doruș!

Răzvan Grecu

Terasele se deschid de la 1 iunie. Mesele vor fi la 2 m distanță, maxim 4 persoane la o masă

Redacția
Încarcă...