RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nemulţumirea medicilor. „Au schimbat totul peste noapte“

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că modificări aduse de minister în ultimul moment le limitează accesul la susţinerea examenului de primariat.

 

  

Condiţiile de participare a medicilor la examenul de primariat pentru sesiunea din iunie 2019 au fost schimbate în ultimul moment de către Ministerul Sănătăţii (MS), medicii fiind nemulţumiţi astfel de faptul că modificările le limitează accesul la susţinerea examenului. Titulatura de medic primar o pot obţine toţi medicii specialişti care au o vechime de peste cinci ani în specialitatea lor şi care promovează examenul de primariat. Până acum se puteau prezenta la examen specialiştii cu o vechime de minimum 5 ani până la data de 31 decembrie, însă acum în publicaţia de examen pentru obţinerea gradului se precizează că se pot înscrie medicii care vor avea o vechime de 5 ani până la data de 30 septembrie.

„Regulile susţinerii examenului de primariat au fost schimbate, într-un mod total nedrept, în timpul jocului, de către reprezentanţii Ministerul Sănătăţii. Medicii care ar urma să susţină examenul de primariat sunt puşi într-o situaţie absurdă cauzată de o serie de decizii, pentru care nu există nicio explicaţie sau justificare publică. Subliniem că sunt reguli absurde şi decizii care blochează medicii şi atrag un val de frustrări, nedreptăţi, dezamăgiri, confuzii. Considerăm că MS ar trebui să fie partenerul medicilor, nu duşmanul lor“, au precizat reprezentanţii USMR-Alianţa Medicilor. Colegiul Medicilor Iaşi s-a alăturat celor nemulţumiţi, spunând că într-adevăr această modificare aduce probleme medicilor care doreau să se înscrie anul acesta.

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Antigel şi şobolani: două cazuri complicate tratate la Spitalul „Parhon” din Iași

Redacția

Vaccinul anti-poliomielitic ajunge săptămâna viitoare în țară

Redacția

Programul de la centrul de vaccinare din Pașcani s-a modificat din cauza ritmului scăzut al vaccinărilor

Iulia Huțanu
Încarcă...