RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Prelecţiunea care a avut loc astăzi la Casa de Cultură a vizat domeniul fascinant al chimiei aminoacizilor (VIDEO)

Industria farmaceutică are constant nevoie de ajutorul chimiștilor pentru a ajunge să scoată pe piață noi medicamente benefice sănătății noastre.

 

Astăzi, începând cu orele 17.30, la Casa de Cultură din Pașcani, Otilia Pintilie, profesor de chimie la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” și un chimist foarte dedicat activității științifice, a prezentat publicului larg aspecte interesante din teza sa de doctorat în domeniul chimiei aminoacizilor, susținută în anul 2008.

  

Evenimentul, cu titlul „Noi derivați de aminoacizi cu potențială acțiune farmacologică”, face parte din seria de prelecțiuni organizate de Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, la inițiativa directoarei Mărioara Preotu.

Prezentate sunt forma unei conferințe, ideile aduse în discuție au vizat anumiți aminoacizi ce nu pot fi sintetizați de organism, ci doar preluați din alimente, și importanța activității compușilor rezultați din aceștia.

Astfel, în ceea ce privește unii compuși, precum cei de metionină, concluziile au fost că aceștia au un rol foarte important în activitatea hepatoprotectoare în intoxicația cu paracetamol, în activitatea antimicrobiană, în activitatea antihipertensivă și inclusiv în cea antitumorală.

Rezultatele prezentate astăzi reprezintă un punct important de plecare pentru obținerea unor medicamente. Ele au fost cuprinse într-un contract de cercetare al carui beneficiar este Academia de Științe Medicale.

{flv}diverse/prelectiune_casa_de_cult{/flv}

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Strigătul unei victime care a băut spirt, înainte de moarte: „Nu mai văd! Mă doare în interior“

Redacția

Pacientă de la „Socola“ scoasă de pompieri din fântâna spitalului

Redacția

90 de ani de asistenţă medicală la Spitalul General CF Paşcani

Ema Roman
Încarcă...