NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

„Nababii“ pe banii statului de la Apavital. Venituri de peste 300.000 lei/an și politruci de partid

Iată-i pe angajaţii ieşeni cel mai bine plătiţi din sectorul public: şefii ApaVital, fosta RAJAC! Documentele oficiale arată că anul trecut, şi foarte probabil şi în acest an, şefii societăţii de furnizare a apei au câştigat mai mult decât orice alt angajat al statului din judeţ.

Managerul general Ion Toma ridică anual aproape 340.000 de lei de la serviciu, adică aproape 30.000 de lei pe lună. Adjunctul său, Mihai Doruş, ţine aproape: 330.000 lei/an. Mii de lei lunar primesc şi membrii în Consiliul de Adiministraţie, fie ei universitari sau simpli politruci puşi de la partid. Apavital este subordonată Consiliului Judeţean, unde cea mai mare leafă, a preşedintelui, e de peste două ori mai mică decât veniturile acestor directori.

  

Alegerile locale de anul viitor vor fi precedate de o nouă bătălie pentru unele dintre cel mai bine plătite locuri din tot sistemul bugetar ieşean, raportat la numărul de ore prestate: Consiliul de Administraţie al societăţii Apavital. Mandatul actualului consiliu expiră la începutul lui 2020, iar competiţia pentru cele opt locuri se poate bănui de pe acum că va fi acerbă. 

 În actuala componenţă, trei dintre directorii societăţii sunt şi administratori. Este vorba de directorul general, Ion Toma, de directorul tehnic, Mihail Doruş – care este şi preşedintele CA, şi de directorul econo­mic, Maria Simionescu. Rămâne de văzut dacă autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean, va aplica principiul separării administraţiei de executiv, aşa cum a făcut la Aeroport cu doi ani în urmă. La Apavital, societate care deţine monopolul serviciilor de apă şi canalizare în tot judeţul, bonusurile sunt mult mai mari decât la Aeroport. Astfel, dacă directorii aerogării vor încasa între 4 şi 6 salarii pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă, directorii Apavital pot să ia echivalentul a 12 salarii. Practic, o dublare a venitului. Ceilalţi membri ai CA trebuie să se mulţumească cu un supliment echivalent cu şase indemnizaţii, la fel ca la Aeroport. Din acest motiv, unele declaraţii de avere afişate pe pagina de internet a Apavital menţionează venituri anuale de 32.899 de lei din activitatea în CA. 

Advertisements

 Trei directori mari şi doi mici

Advertisements

 Preşedintele Consiliului de Administraţie, Mihail Doruş, care este şi director tehnic al societăţii, a raportat un venit salarial total pe 2018 de 329.317 lei (adică, lunar, 27.500 lei). Potrivit declaraţiei de avere, nicio tranzacţie imobiliară nu a fost făcută anul trecut. În schimb, activele sale financiare depăşesc un milion de lei.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prefectul Județului la Pașcani. A discutat cu reprezentanții Primăriilor despre problemele de fond funciar și activitatea comisiilor locale!

Marius Parteni

Demers important pentru viitorul societății de Salubritate din Pașcani

Marius Parteni

Primăria a făcut publice primele imagini cu cel mai nou centru comercial care va fi construit în Pașcani! (FOTO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site