NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Muntenegru: Președintele Milo Djukanovic cere organizarea de alegeri parlamentare anticipate

Preşedintele Muntenegrului, Milo Djukanovic, a cerut marţi organizarea de alegeri anticipate, agravând tensiunile politice ce afectează de multă vreme această mică ţară din Balcani, relatează Agerpres.

Muntenegru trece dintr-o criză în alta după alegerile din 2020, pe care Partidul Democraţilor Socialişti (DPS) al preşedintelui muntenegrean, deja în opoziţie, le-a pierdut după trei decenii la putere.

În august, guvernul pro-occidental minoritar al lui Dritan Abazovic a fost victima unei moţiuni de cenzură, la câteva luni după căderea unui prim guvern format dintr-o coaliţie improbabilă de partide pro-ruse şi pro-sârbe, alături de grupări centriste.

Aceste din urmă partide s-au pus de acord luni asupra numelui lui Miodrag Lekic, un fost ministru de externe moderat, pentru formarea unui al treilea guvern, însă preşedintele Djukanovic a refuzat să valideze această alegere.

Advertisements
  

Dimpotrivă, el i-a cerut preşedintei Parlamentului să reducă mandatul deputaţilor, care durează oficial patru ani.

Advertisements

„Aceasta este soluţia optimă, care deschide posibilitatea de a organiza alegeri anticipate cât mai repede posibil”, a declarat Milo Djukanovic într-un comunicat. „Dat fiind contextul regional şi mondial, provocările politice şi de securitate, precum şi problemele economice şi financiare cu care se confruntă Muntenegru, ţara are nevoie de un guvern competent,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Sistem” antigrindină românesc

Redacția

Acuzată de Zelenski, Amnesty “își susține pe deplin” raportul: Nu justificăm numeroasele încălcări ale dreptului umanitar de către Rusia

Redacția

Val de amânări privind creşterea veniturilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site