NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipalitatea a semnat contractul de execuție a restului de lucrări de la Școala „Iordache Cantacuzino”

Reprezentanții Primăriei au semnat ieri contractul de executare a restului de lucrări de la Școala „Iordache Cantacuzino” cu firma care a câștigat licitația organizată de municipalitate. Este vorba despre firma Ungureanu Trans SRL, care împreună cu Thomplast SRL Pașcani, firma consilierului județean PSD – Bogdan Alexa, a realizat și prima parte a lucrărilor la acest obiectiv, decontate din fonduri europene.

Durata lucrărilor ar urma să fie 12 luni, însă autoritățile locale speră că acestea să se termine mult mai rapid, așa cum s-a întâmplat și la primul lot de lucrări.

În cel mai optimist scenariu, elevii școlii ar putea reveni la cursuri în locația modernizată, din semestrul al doilea.

Oferta depusă de societatea declarată câștigătoare este mai mare față de cea oferită de cea a firmei Oli Construct SRL a cărei a fost declarată „neconformă și inacceptabilă”.

  

Ungureanu Trans o depus o ofertă de 2.178.544 lei cu TVA, în timp ce Oli Construct SRL cu aproximativ 250.000 de lei mai puțin. Iulian Perțu, președintele comisiei de evaluare a ofertelor, funcționar al Primăriei Pașcani, spune că motivele pentru care a fost aleasă oferta mai mare au fost cele legate de oferta scăzută a prețurilor materialelor de construcție și a orelor de manoperă, ca și timp de execuție a lucrărilor.

Cât privește modul când vor începe orele de curs elevii Școlii „Iordache Cantacuzino”, explicații au fost oferite în ședința Consiliului Local de la finalul lunii august.

Sunt foarte mulți părinți care întreabă dacă școala va începe în locația respectivă, pentru că ei din exterior văd o școală funcțională. Întrebarea mea este dacă s-a finalizat procedura de licitație privind restul de lucrări și dacă în acest moment se lucrează și care este termenul de executarea efectivă a lucrărilor în continuare?”, a întrebat Gabriela Nedelcu, consilier din partea PSD.

Administratorul public al Primăriei a susținut că se poate vorbi despre revenirea elevilor la ore în clasele școlii din semestrul doi al noului an școlar.

Nu va începe pe 13 septembrie școala la „Iordache Cantacuzino”. Sperăm să terminăm lucrările până în semestrul II. Astăzi (n.r.ieri ) se va semna contractul de lucrări. Ieri (n.r. alaltăieri) a fost ultima zi de depunere a contestațiilor. Are termen pentru executarea lucrărilor 12 luni, dar sperăm să se termine mai devreme”, a răspuns Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Reamintim faptul că unitatea de învățământ a fost cuprinsă într-un proiect european privind „Creșterea Eficienței Energetice”. Din cauza faptului că între studiul de fezabilitate, realizat pe timpul fostei administrații, și proiectul tehnic a rezultat un rest de lucrări de aproximativ 2 milioane lei, Consiliul Local a luat decizia de a aloca din bugetul public banii. În acest sens a fost contractat un credit bancar.

Advertisements

Related posts

Consiliul Județean Iași este aproape de finalizarea licitațiilor din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor”

Marius Parteni

Președintele Consiliului de Administrație de la Eco Salubritate, alți doi membri și fostul manager, au demisionat

Răzvan Grecu

Dispută pe salariile de la Muzeu! Nedelcu:„Muzeul Pașcani nu-și propune să încaseze bani pentru că deocamdată educăm publicul”! Câte greșeli are invitația scrisă de angajații instituției de cultură, afișată în tot orașul, doamnă viceprimar?!

Răzvan Grecu
Încarcă...