NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a depus solicitarea de emitere a avizului de gospodărire a apelor pentru amenajarea noului cimitir

Documentația pentru demararea lucrărilor de amenajare a noului cimitir se apropie de final. Primăria Municipiului Pașcani așteaptă acum avizul de gospodărire a apelor pentru a putea demara lucrările. În acest sens, în conformitate cu prevederile legale astăzi a fost publicat pe site-ul Primăriei anunțul depunerii acestei solicitări, iar informații suplimentare cu privire la documentația tehnică aferentă avizului de gospodărire a apelor, observații, sugestii și recomandări se pot transmite telefonic, la nr.0232/76 23 00, fax. 0232/76 62 59 sau e-mail: office@primariapascani.ro, începând cu data de 7.09.2021, luni – joi, între orele 8.00 – 16.00 și vineri între orele 8.00 – 13.00.

Înainte de acest demers, municipalitatea a realizat studiul de evaluare a impactului asupra sănătății și confortului populației cu privire la intenția Primăriei Pașcani de a amenaja cimitirul în cartierul Fântânele. Cel care a lucrat la acest document este doctorul Ioan Chirilă, din partea societății Impact Sănătate SRL Iași.

Concluziile trecute în acest document indică faptul că amenajarea cimitirului în zona respectivă nu constituie un pericol pentru sănătatea cetățenilor din acea zonă. Studiul nu este publicat încă pe pagina oficială a Primăriei, dar jurnaliștii de la Actualitatea Tv l-au examinat la sediul instituției. În acesta se menționează că în urma forărilor la peste 2 metri adâncime nu a fost identificată pânză freatică, care să conducă la ideea că se poate vorbi de o infestare.

Terenul destinat este unul care se pretează construcției unui asemenea obiectiv. În studiul de evaluare a impactului asupra sănătății și confortului populației se recomandă a nu se consuma apă din fântânile din jurul suprafeței. Acestea trebuie curățate periodic, odată cu darea în folosință a cimitirului.    

  

Subiectul a fost comentat și de primarul Marius Pintilie într-o conferința de presă susținută în luna august. Edilul local a explicat că nu se va demara investiția fără avizul tuturor autorităților competente.

„În momentul autorizării oricărui obiectiv, mai ales de această importanță, adică cimitir municipal, se parcurg toate etapele de autorizare de pe partea entităților publice, Apele Române, DSP, Pompieri și alte instituții. Noi am făcut toate demersurile în așa fel încât să obținem aceste acorduri de la instituțiile pe care le-am enumerat mai devreme. În momentul în care ele vor veni și sunt favorabile atunci vom avea condiția îndeplinită pentru autorizația de construcție”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De aproximativ 20 de ani de zile Primăria Pașcani a alocat acel teren pentru construcția noului cimitir, dar lucrurile au bătut pasul pe loc. Mulți ani terenul a fost cultivat de societatea fostului primar. Lucrurile au început să se miște în ultimii ani de zile, după ce în actualul cimitir cu greu se mai găsesc locuri de veci.

Advertisements

Related posts

ApaVital vrea bani de la pășcăneni pentru întreținerea rețelelor de apă și canal! Bodoașcă: „E o aberație”! Primarul Pintilie cere operatorului să colaboreze!

Răzvan Grecu

Virusul pestei porcine se apropie încet de Iași. A ajuns deja în Vrancea

Redacția

Cetăţenii cer toaletarea copacilor dintre blocuri! Primăria nu poate interveni fără nacelă

Ema Roman
Încarcă...