NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Monument pentru echipajele SMURD Iaşi, victime ale celor două tragedii

Sindicaliştii din sănătate cer construirea unui monument dedicat celor două echipaje SMURD care şi-au pierdut viaţa în accidente de elicopter şi medicilor, şi asistenţilor victime ale agresiunilor din spitale.  

 

 

Propunerea a fost făcută de preşedintele filialei ieşene a „Sanitas“, Iulian Cozianu, în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, de la finele săptămânii. „Ştim cu toţii accidentul de elicopter din Basarabia. Şi acum 9 ani, alţi colegi de-ai noştri au murit la datorie, în celălalt accident. O asistentă medicală a fost înjughiată la Grajduri de către un pacient acum 15 ani. Iar exemplele pot continua. Cred că este firesc un astfel de demers, de construire a unui monument dedicat cinstirii memoriei celor care şi-au jertfit viaţa la locul de muncă. Am înaintat o propunere Primăriei, dar nu am primit deocamdată niciun răspuns. Avem nevoie de sprijinul autorităţilor locale“, a declarat Cozianu.

Monumentul ar urma să fie instalat în faţa intrării principale a ambulatoriului de specialitate a Spitalului „Sf. Spiridon“, fosta Policlinică Mare. Liderul „Sanitas“ a precizat că nu există încă un proiect propriu-zis al monumentului, acesta urmând să fie elaborat în perioada imediat următoare. „Vom prelua această solicitare şi o vom înainta Primăriei, instituţie în ale cărei atribuţii intră astfel de propuneri. Vom reaminti şi propunerea noastră de a-i declara cetăţeni de onoare pe membrii echipajului SMURD prăbuşit în Basarabia“, a spus prefectul Marian Grigoraş.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Criza apei la Hârlău: Cetățenii se tem de apa murdară ce curge la robinet. Situația poate continua și după finalizarea investițiilor

Marius Parteni

Chirurgul Daniel Bechir, noul director medical al SMU Pașcani. Lege favorabilă pentru Pânzaru, pe masa președintelui!

Marius Parteni

Weekend de foc la Pașcani! Încasări record la Ștrandul Municipal

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site