NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Monument pentru echipajele SMURD Iaşi, victime ale celor două tragedii

Sindicaliştii din sănătate cer construirea unui monument dedicat celor două echipaje SMURD care şi-au pierdut viaţa în accidente de elicopter şi medicilor, şi asistenţilor victime ale agresiunilor din spitale.  

 

 

  

Propunerea a fost făcută de preşedintele filialei ieşene a „Sanitas“, Iulian Cozianu, în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, de la finele săptămânii. „Ştim cu toţii accidentul de elicopter din Basarabia. Şi acum 9 ani, alţi colegi de-ai noştri au murit la datorie, în celălalt accident. O asistentă medicală a fost înjughiată la Grajduri de către un pacient acum 15 ani. Iar exemplele pot continua. Cred că este firesc un astfel de demers, de construire a unui monument dedicat cinstirii memoriei celor care şi-au jertfit viaţa la locul de muncă. Am înaintat o propunere Primăriei, dar nu am primit deocamdată niciun răspuns. Avem nevoie de sprijinul autorităţilor locale“, a declarat Cozianu.

Monumentul ar urma să fie instalat în faţa intrării principale a ambulatoriului de specialitate a Spitalului „Sf. Spiridon“, fosta Policlinică Mare. Liderul „Sanitas“ a precizat că nu există încă un proiect propriu-zis al monumentului, acesta urmând să fie elaborat în perioada imediat următoare. „Vom prelua această solicitare şi o vom înainta Primăriei, instituţie în ale cărei atribuţii intră astfel de propuneri. Vom reaminti şi propunerea noastră de a-i declara cetăţeni de onoare pe membrii echipajului SMURD prăbuşit în Basarabia“, a spus prefectul Marian Grigoraş.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

STUDIU: Numai 3,5% dintre turiştii de pe litoral sunt ieşeni. Media sejurului, de 5,2 zile

Redacția

Caz șocant: Româncă sechestrată și torturată 10 ani în Italia

Redacția

De ce nu vine iarna? Explicațiile unui meteorolog: „Nu e ceva nemaiîntâlnit, ci neobişnuit”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site