NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificări în regulamentul și grila de evaluare a dosarelor pentru locuințele sociale

Avem vești pentru pășcănenii care așteaptă să primească locuință socială. Curând vor fi nevoiți să-și reînnoiască dosarele, asta pentru că Primăria Pașcani a elaborat un nou regulament și o nouă grilă de evaluare a acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 

 

Momentan sunt trei locuințe sociale disponibile pe raza municipiului. Două la Blocul B01, din strada Grădiniţei, peste drum de staţia de carburant, iar cealaltă pe strada Morilor.

De precizat este faptul că una din cele două de la B01 este locuinţă de necesitate, adică destinată cazării  temporare a persoanelor şi familiilor ale căror locuinţe au devenit inutilizabile în urma unor catastrofe naturale sau accidente.

„Două locuințe sociale sunt libere în momentul de față în municipiul Pașcani. În Primărie există o comisie stabilită prin Consiliul Local ce se ocupă de evaluarea dosarelor și distribuirea efectivă a locuințelor către populație. Pot să vă spun că acea comisie s-a întrunit zilele trecute când a elaborat un nou regulament și o nouă grilă de evaluare a dosarelor în conformitate cu noile prevederi legale,  asta pentru că au fost o serie de modificări în acest sens”,  a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani. 

Noile modificări legislative au fost transpuse de membrii Comisiei pentru analiza şi repartizarea locuinţelor sociale într-un proiect de hotărâre  ce va fi supus votului consilierilor locali. Abia apoi păşcănenii vor fi nevoiţi să-şi actulizeze dosarele.

Atenție! Odată cu cele mai recente modificări ale legislaţiei în domeniu, în unele cazuri, cuantumul chiriei unei locuinţe sociale poate depăşi chiar şi de 3 ori nivelul chiriei pentru o locuință de tip ANL. 

„Urmează ca, cel mai probabil, în ședința de la sfârșitul acestei luni, să ajungă pe masa consilierilor, un proiect de hotărâre privind aprobarea acestor modificări pe care comisia le-a adus la nivelul legii. După aprobarea din CL, li se va cere pășcănenilor să-și reînnoiască dosarele, în vederea repartizării locuințelor disponibile”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani. 

Advertisements
Loading...

Related posts

Gara CF Pașcani va intra în renovare

Redacția

După ce ne-a fript cu majorările la utilități și taxe în această iarnă, Pantazi ne lasă în 2013 în voia câinilor și țânțarilor!

Răzvan Grecu

Abuz al primarului Dumitru Pantazi în favoarea ApaVital: a semnat contractul de delegare către operatorul ieșean fără acordul legislativului local! Vezi cu ce condiții împovărătoare pentru municipiu a fost de acord! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site