NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie cere anularea taxei de salubrizare pentru persoanele juridice. Primăria susține că aceasta este corectă!

 

Marius Pintilie, liderul opoziției din Consiliul Local Pașcani a declarat , la Actualitatea TV, că dacă ar putea, ar anula taxa pe salubrizare aplicată persoanelor juridice. Declarația a fost făcută după ce municipalitatea a emis note de impunere către societățile comerciale cu sume considerate exagerat de mari.

  

 

Față de anul trecut, sumele sunt de 3-4 ori mai mari, iar acest fapt i-a determinat pe afaceriștii pășcăneni să ceară explicații aleșilor locali. Pintilie a povestit că este contactat zilnic de 2-3 agenți economici care se plâng de această taxă de salubrizare.

„Eu aș anula această taxă. Dacă mă cheamă cineva pe mine, eu aș spune hai să o anulăm. Nu are din punctul meu de vedere, cel puțin la persoane juridice, nicio valoare. Eu am un preț la noul operator, acesta vine îmi ridică gunoiul, îl cântărește și-mi spune câți bani trebuie să plătesc”, a spus Marius Pintilie, lideul PNL Pașcani.

În replică, municipalitatea a postat pe pagina sa de Facebook un comunicat de presă în care susține că taxa de salubrizare este corectă și că ea nu a fost aprobată de un partid anume, ci a fost impusă de ADIS, asociația ieșeană care gestionează serviciul de salubrizarea din județul Iași.

„Taxa de salubritate nu a fost impusă de către Primăria Municipiului Pașcani sau de vreun partid politic, ci de către ADIS Iași (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Iași), în cadrul unui proiect european.  Această taxă vine odată cu implementarea la nivelul județului Iași a Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, în județul Iași. Persoanele juridice care întâmpină probleme cu această taxă pot depune declarația de impunere la Serviciul de Taxe și Impozite Locale Pașcani”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de Facebook a Primăriei.

Advertisements

Related posts

Salariile funcționarilor, aprobate de consilierii de la putere. Liberalii împotriva lefurilor de 7000 sau 9000 lei

Ema Roman

Un președinte de asociație, către primarul Dimitru Pantazi: „Depun plângere penală pentru abuz în serviciu, dacă ApaVital sistează apa la blocul meu”

Răzvan Grecu

Zonele pentru comerț din piața vale au fost marcate, sub presiuni și amenințări! Primăria vrea ordine și respectarea recomandărilor ISU

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site