RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Modificare a platformei de programare pentru vaccinare

Platforma de programare pentru vaccinul anti-COVID va fi modificată pentru a le arăta celor înscriși pe listele de așteptare timpul estimat până la momentul vaccinării și tipul de ser din centrul de vaccinare. Coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, a declarat la un post de televiziune că măsura are ca scop să îi determine pe oameni să nu renunțe la programări după ce au așteptat o lungă perioadă de timp.

Valeriu Gheorghiţă: Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare, şi anume, primul aspect este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru esenţial, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe o listă de aşteptare ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că efectiv nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin. Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin.

Valeriu Gheorghiță a precizat că această modificare a platformei de vaccinare va fi operaționalizată la începutul lunii aprilie.

radio romania

  

Related posts

Interpelare la Ministerul Sănătății pentru demararea lucrărilor la CPU Pașcani

Marius Parteni

Program pilot de vaccinare antigripală în farmaciile comunitare

Redacția

Afecțiunile cauzate de ghiozdanele grele

Redacția
Încarcă...