NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

În ce farmacii din Pașcani și Târgu Frumos se distribuie pastilele de iod

Ministerul Sănătăţii vine cu precizări după ieşirea lui Alexandru Rafila privind distribuirea pastilelor de iod. Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear, precizează Ministerul Sănătăţii.

 Ministerul Sănătăţii subliniază că este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

Advertisements

„Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătăţii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod şi a iniţiat o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuţia către populaţie se face în mod gratuit pe baza prescripţiei eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022”, transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. În judeţul Iasi, pilulele se eliberează în urmatoarele farmacii, cele mai multe din municipiul reşedinţă de judeţ:

sursa ziaruldeiasi.ro

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

„Sf.Vineri”, primul Centru de Permanenţă din Paşcani deschis de un medic de familie

Oana Cordoneanu

Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii. „Sunt boli pentru care există soluții, spre deosebire de SARS Cov 2”

Redacția

Marea problemă de la Iaşi, paturile cu oxigen. „Ajung cu un COVID 19 în formă medie agravantă”

Redacția
Încarcă...