RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Premierul Cîţu anunţă revenirea la normalitate de la 1 iunie, doar dacă 35% din populaţie se vaccinează până atunci: “Depinde de noi să revenim la normalitate”

  • Premierul Florin Cîţu a anunţat că a avut şedinţa Comitetului Interministerial pentru revenirea României la normalitate, începând cu 1 iunie, o şedinţă pe care “o aştepta de un an de zile”.

Întoarcerea la normalitate pe 1 iunie, doar cu 35% din populaţie vaccinată

Florin Cîţu: “Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate. Prima parte, pe 1 iunie. Nu înseamnă că revenim toţi la normalitate, înseamnă un pas important. Am spus ca atunci putem să facem acest lucru dacă avem aproape 35% din populaţie vaccinată. Depinde de noi, aşa cum a depins şi până acum. Şi acum depinde de noi să revenim la normalitate”.

Declaraţii Florin Cîţu

– A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, le-am spus colegilor cum cred că ar trebui să lucreze. Sunt toate ministerele. In regulament se trebuie să se întâlnească săptămânal, dar pot avea şedinţe extraordinare oricând. Nu revenim la 1 iunie la normalitate 100%. Asta este clar. Dar vom arăta un prim pas.

– Toate propunerile vor fi discutate în acest comitet interministerial. Crecă că în perioada imediat următoare putem să vorbim doar de situaţii pilot. Nu putem vorbi în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Sunte deschis tuturor propunerilor.

  

– Nu putem vorbi despre renunţarea la mască de la 1 iunie. Până nu avem 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi nu poate fi vorba despre aşa ceva.

observatornews.ro

Related posts

Medicamente naturale pentru reglarea pulsului. Principalele cauze ce duc la tahicardie

Redacția

La spital, după ce s-au tăiat cu flexul

Ema Roman

Criza sângelui de la Iaşi: care sunt cauzele?

Redacția
Încarcă...