NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Moastele unui sfant necunoscut descoperite la Schitul Pocrov

In timpul unor lucrari la inlocuirea pardoselii din Biserica Veche a Schitului Pocrov din judetul Neamt, staretul schitului a facut o descoperire importanta.

Parintele Ambrozie, staretul schitului, a simtit mireasma, a dat din loc in loc cu harletul, ca sa verifice si in pamantul de sub fosta dusumea a gasit osemintele galbene, adica neputrezite, pline de mirosuri placute, ale unui sfant inca nestiut. Si asa s-a explicat mireasma din timpul unor slujbe. Schitul Pocrov are o vechime de 200 de ani si a fost cea mai mare vatra pustniceasca, sub Sfantul Pahomie de Gledin, ai carui moaste sunt pastrate pana astazi in Paraclisul Sfantul Stefan din Lavra Pecerska.

La circa patru km sud-vest de Manastirea Neamt sub poala muntelui „Chiriacu” se afla asezarea monahala cunoscuta sub numele de Pocrov. Aceasta asezare este situata intr-o poiana cu paduri seculare, iar cu cat te apropii mai mult de schit se profileaza clopotnita si biserica cu trei turnuri, cu hramul „Acoperamantul Maicii Domnului”. Ctitorul acestui schit a fost un transilvanean nascut in anul 1674, in satul Gledin din tinutul Bistritei, iar in anul 1697 a fost tuns in monahism, primind numele de Pahomie, ca apoi in schimnicie sa primeasca numele de Pimen.

In anul 1993, s-a construit o noua casa cu mai multe chilii pentru parintii vietuitori din obstea schitului. In prezent la Schitul Pocrov sunt 9 monahi cu viata de obste, in mare parte dupa tipicul lasat de Episcopul Pahomie, iar Protos.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

CARICATURA SĂPTĂMÂNII

Redacția

Sute de oameni au participat la înmormântarea tatălui primarului Dumitru Pantazi (FOTO – VIDEO)

Redacția

Schimbarea la Față a Domnului (dezlegare la pește)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site